قسمت سیم
در دادن صورت از دفاتر ثبت اسناد و سواد اسناد
مادهٔ ۸۴ – قواعد مقرره در مواد ۴۸ و ۵۲ و ۶۶ و ۶۸ در موقع دادن صورت ثبت سند و سواد نیز لازمالرعایه است و الا صورت و سوادی که داده میشود از درجهٔ اعتبار ساقط است.
مادهٔ ۸۵ – صورت ثبت سند فقط باشخاصی داده میشود که در دفتر ثبت معین شده یا بوکلا و یا بوراث آنها و یا بالاخره باشخاصی که آن حق به آنها منتقل شده انتقال حق را بخود ثابت نمایند در مواردی که صورت ثبت سند باشخاصی داده میشود که حق گرفتن صورت را ثابت کردهاند ولی اسم آنها در سند قید نشده است و همچنین در مواردی که صورت موافق مادهٔ ۸۶ بحکم محکمه داده میشود باید نکات مذکوره در دفتر و صورتی که داده میشود قید شود.
مادهٔ ۸۶ – اشخاصی که در مادهٔ قبل مذکور نیستند فقط بحکم محکمه که صلاحیت حکم را دارد میتوانند صورت بگیرند.
مادهٔ ۸۷ – کسانی که خود حق گرفتن صورت ثبت یا سواد سند را داشته و صورت یا سوادی سابقاً گرفتهاند میتوانند نسخه دوم و سیم و هکذا از مباشرت ثبت بگیرند مباشر ثبت آن را داده و چندم بودن آنرا در نسخه که داده در دفتر قید میکند.
مادهٔ ۸۸ – مباشرین ثبت نمیتوانند سواد سندی را که در دفاتر ثبت شده بکسی غیر از اشخاصیکه حق گرفتن صورت را دارند بدهند.
مادهٔ ۸۹ – مباشرین ثبت نمیتوانند باشخاصیکه حق گرفتن صورت یا سواد را ندارند در باب اسنادی که ثبت میشود اطلاعات یا توضیحات بدهند مگر در موارد مفصله الذیل:
اولا– برای صاحبمنصبان عدلیه در صورتیکه ایفای وظایف آنها اقتضا کند و کتباً این اقتضا را بمباشر ثبت اظهار نمایند.
ثانیاً– برای امنای سایر دوایر دولتی در صورتیکه کتباً این لزوم را اظهار و اجازهٔ رئیس محکمهٔ ابتدائی را به آن اظهارنامه منضم نمایند.
ثالثاً– بغیر اشخاص مزبوره در فقره اول و دوم این ماده مشروط برضایتنامه کتبی یکی از اشخاصی که خود حق گرفتن صورت دارند یا مواقق مادهٔ ۸۶ بحکم محکمه که صلاحیت حکم را دارد.