برگه:Majlis Melli 1.pdf/۷۰

از ویکی‌نبشته
این برگ هم‌سنجی شده‌است.
بند دوم–دورهٔ اول تقنینیه
–۶۱–
نظامنامهٔ داخلی مجلس

اظهار میکند اگر قبول کردند همان اشخاص اعضای انجمن خواهند بود والا هر کدام مقبول مجلسیان نباشد بحکم اکثریت تبدیل میشود.

۵۱– هر یک از انجمنهای تحقیق یک نفر رئیس و یکنفر منشی و یک راپورت دهنده مابین اعضاء خود انتخاب خواهند کرد.

۵۲– تکلیف اعضای این انجمن آنست مطلبی که بآنها رجوع شود اول بطور صحت تنقیح کرده بعد بدقت تمام مذاکره کنند بعد از فهم مطلب نتیجه تحقیقات را راپورت کرده در موقعی که مجلس معین میکند بمجلس عرضه دارند.

۵۳– اگر انجمن تحقیق برای مداقه در امری است که یکی از اعضاء عنوان کرده باشد در اینصورت باید آن عضو یکی از اعضای انجمن باشد و اگر انجمن راجع بمطلبی است که از طرف وزیری اظهار شده آن وزیر میتواند در آن انجمن حضور داشته باشد و در مذاکرات شرکت نماید.

۵۴– بعد از انتخاب اعضاء انجمن باید منشی اسامی آنها را ثبت کند و صورت اسامی اعضاء را با دستورالعمل و ترتیبی که مجلسیان برای انجمن مقرر کرده‌اند نوشته بعد از امضای رئیس برئیس انجمن تحقیق بدهد.

۵۵– تکلیف انتظامات داخلی اعضای انجمن تحقیق در حکم انتظامات مجلس شورای ملی است.

۵۶– اگر اعضاء انجمن تحقیق از دستورالعمل مجلس منحرف شوند و بر خلاف مأموریت مقرره رفتار کنند اعمال آنها از درجهٔ اعتبار ساقط است.

۵۷– اعضای انجمن تحقیق در باب حدود و تنبیهات و شکایات باید بمجلس شورای ملی رجوع کنند.

۵۸– راپورت دهندهٔ انجمن بعد از ختم عمل نتیجهٔ تحقیقات و خلاصهٔ رأی انجمن را بمجلسیان اظهار میکند یا تفصیلاً راپورتی را که حاضر کرده است قرائت میکند و نوشتجات راجع بمطلب را با راپورت انجمن برئیس مجلس تسلیم میکند تا باز تفصیلا در موقع بسمع مجلسیان برسد و معلوم شود رأی انجمن در مجلس نیز قبول شده یا نه در صورت عدم قبول خود مجلس در آن خصوص استیناف میکند یا انجمن دیگر انتخاب مینماید.

فصل هفتم

‌در انجمن تحقیق عرایض

۵۹– چون عدهٔ عرایض بمجلس از طرف مردم غالباً زیاد خواهد بود لهذا برای