زمین دار قدیم با صاحبان صنعت متحد شده اند درست مطابق مدلی که در کشورهای دیگر روشنفکران سنتی را به طبقات حاکم جدید پیوند می دهد.
پدیده ای که در انگلستان بوجود آمد - در آلمان هم ظهور کرد منتها با پیچیدگی بیشتر بدلیل عوامل سنتی و تاریخی دیگر. آلمان هم مثل ایتالیا جایگاه ایده ئولوژی و نهادی (Institution) با خصلت جهانی و مافوق ملی بود (امپراطوری مقدس روم (ژرمنی)) و به پایتخت قرون وسطی، مقداری کارمند تحویل داد که در عین حال نیروهای داخلی آنرا تضعیف کرد و باعث پیدایش جنگ هائی شد که آلمان را از مسائل سازمان دهی ملی منحرف کرد و به تلاشی سرزمین های قرون وسطائي كمك كرد. رشد صنعتی به شکل نیمه فئودالی انجام گرفت و تا نوامبر ۱۹۱۸ طول کشید و یونکرس ها[۱] تفوق سیاسی - فکری ای بسیار مهم تر از گروه معادل انگلیسی خود برای خود حفظ کردند. یونکرس ها روشنفکران سنتی صاحبان صنعت آلمان بودند اما امتیازات خاصی داشتند و معتقد بودند که گروه اجتماعی مستقلی هستند. این اعتقاد بر مبنای اختیارات اقتصادی مهمی بود که یونکرس ها روی زمین داشتند و این زمین ها « حاصلخیز» تر از مال انگلستان بود.
یونکرس های پروسی به يك كاست کشیشی - نظامی می مانند که تقریباً انحصار نقش اداره و سازمان دادن را در جامعۀ سیاسی دار است ولی در عین حال دارای پایگاه اقتصادی مخصوص خویش است و نه منحصراً نتیجه آزادمنشی يك گروه اجتماعی مسلط. بعلاوه بر خلاف اشرافیت زمین دار در انگلستان، یونکرس ها صنف افسران يك ارتش بزرگ و دائمی را تشکیل می دادند و بدین مناسبت دارای کادرهای محکم سازمان دهنده بودند که حفظ روحیۀ همبستگی صنفی و انحصار سیاسی را تسهیل می کرد[۲].
در روسیه ، نقاط حرکت مختلفی وجود داشت: سازمان سیاسی اقتصادی
- ↑ یونکرس Junkers : نجیب زادگان پروسی که فئودال بودند و از قرن ۱۸ تا جنگ جهانی اول کادرهای دولتی و ارتشی از این دسته گرفته می شد. (توضیح مترجم)
- ↑ در کتاب ماکس وبر (Max Weber موسوم به (پارلمان و حکومت سازمان جدید آلمان) می توان عناصر متعددی یافت که نشان می دهد چطور انحصار سیاسی اشراف جلوی پيدايش يك پرسونل سیاسی بورژوازی وسیع و با تجربه را گرفت و این امر پایه بحران های پارلمانی مداوم و تلاش احزاب ليبرال و دموكراتيك است. از آنجا اهميت «مركز كاتوليك» و سوسیال دموکراسی نتیجه می شود که توانستند در دوران امپراطوری، يك قشر پارلمانتر با رهبری پر اهمیتی به وجود آورند. (یادداشت گرامشی)