روز دیگر رومیان آمادهتر و آراستهتر راه میپیمودند و اشکانیان که گستاخ شده چنین میپنداشتند بیشتر برای تاراج آمدهاند تا برای جنگ برخلاف امید خود امروز ایستادگی بیشتر دیدند.
چون رومیان تیر میباریدند ناگزیر شدند خود را دور بکشند و چون دیدند دشمن دل نباخته خود آنان دلباخته گردیدند. لیکن در پایین آمدن از پشتهای که بر سر راه بود باز دو دسته به هم رسیدند. و چون رومیان آهسته گام برمیداشتند اشکانیان تیر بر روی آنان میباریدند.
پیادگان سنگین ابزار روی به دشمن برتافته دستههای سبک ابزار را در میان گرفتند. صف پیشین ایشان سپرها را جلو گرفتند و صف دوم سپرهای خود را بر سرهای آنان بازداشتند و صف سوم سپرهای خود را بر سر اینان بازداشتند و همچنان تا آخر صفها که بدینسان روی صفها را بپوشانیدند بدانسان که سقف خانهای را بپوشانند.
کوتاه سخن بدین تدبیر خود را از گزند تیرها نگاه داشتند که هر چه میرسید بر سپرها میخورد بیآنکه آسیبی به کسی برسانند.
اشکانیان که از آن بالا نگاه میکردند چون رومیان را دیدند که زانو به زمین نهادهاند پنداشتند مگر اینان فرسوده گردیده و درماندهاند. این بود که کمانها را دور انداخته و نیزهها را به دست گرفته به هجوم پرداختند رومیان این دیده با خروش و غریو از جا جهیدند و با آنان جنگ دست به دست کرده گروهی را دور راندند.
پس از این هر روز آن نمایش برپابود و بدینسان رومیان روزانه جز اندک مسافتی نمیپیمودند. از آن سوی گرسنگی در میان ایشان پدید آمده بود. زیرا گندم بسیار کم به دست میآمد و بر سر این مقدار کم نیز بایستی جنگ کنند. پس از همه آنها ابزار برای آرد کردن و نان پختن نداشتند. زیرا همه این ابزارها را در پشت سر گزارده بودند و اسبهای آنها بسیار مرده و بازمانده را هم برای کشیدن زخمیان و بیماران به کار میبردند. خوردنی در لشکر چندان کمیاب گردیده بود که هر «کوارتر» آتنی[۱] از گندم به پنجاه درهم فروش میرفت و هر قرصی از نان جوین با نقره به سنگینی خود آن سودا میشد. و چون میخواستند گیاه بخوردند گیاهی که آدمیان میخورند کمتر پیدا میکردند و این بود به گیاههای دیگر پرداختند.
- ↑ کوارتر به معنی «چارک» است ولی در اینجا مقصود وزن خاصی است که برای گندم و مانند آن معمول بود.