واگذارد چنان که به غیر از مقداری از املاک مشیر الدوله که ماه گذشته درگذشت بقیۀ دارایی او را با ۸۰۰۰ تومان مستمری او به پسرش حسین خان واگذاشته.
۷ فوریه = ۸ رجب
امروز قطعۀ الماس معروف دریای نور را ملاحظه کردم. شاه که تازه از آنفلوانزا راحت شده ولی هنوز ضعف دارد آن را از جیب خود بیرون آورد و گفت که چون همراه داشتن آن باعث تقویت مزاج است آن را در جیب خود گذاشتهام.
این قطعه الماس پهن و مسطح است و شباهتی به بعضی از سر تنگها دارد؛ آن را به شکل هرمی مثلث القاعده تراشیدهاند؛ قاعدۀ آن چهار سانتیمتر طول و سه سانتیمتر عرض دارد و طرف دیگر آن قریب به یک نصف از این مقدار کمتر است و ارتفاع آن قدری از دو سانتیمتر بیشتر.
تمام سطوح آن صاف و یکنواخت است جز یک طرف که فتحعلی شاه نام خود را بر آن حک کرده است. اگر از جانب سطوح در آن نگاه کنند بیرنگ است و اگر از جانب اضلاع به نسبت وضع نور به رنگ گلی یا بنفش خفیفی نموده میشود. اعلیحضرت به من میگفت که دریای نور یکی از جواهرات تاج کورش کبیر بوده است.
۸ فوریه = ۹ رجب
شکوهالسلطنه مادر ولیعهد که هنوز از بستر بیماری آنفلوانزا برنخاسته مرا به استشاره به بالین خود خواست. عدۀ اطبایی که به بالین او حاضر شدیم شش تن ایرانی و فرنگی بودیم و چون مریض دید که در طرز مداوا بین ما اتفاق حاصل نمیشود متوسل به استخاره شد و چون استخاره برای معالجه ایرانی راه داد من بیرون آمدم.
انتشار مرض انفلوانزا اتفاقا مصادف با زمستانی ملایم شده است. از اوایل آذر که فقط چند روز سرد شده و یک برف افتاده بود دیگر همه وقت آسمان صاف و درجۀ حرارت قابل تحمل بوده است جز این که دیشب طوفانی برخاست و صفحۀ آسمان فیروزه فام را مکدر ساخت اما چه طوفانی! تگرک و باران به قدری زیاد بود که غالب بامها را آسیب رسانده و یکی از آنها را فرود آورده و دو جوان بیست ساله را در زیر آوار