تومان تضمین بانکی برای مدت يكال لا اقل بدهد و باهمه این مقررات تازه شورایعالی فرهنگ فرصت رسیدگی بدرخواستهای امتیاز را ندارد و شاید کسانی از چند سال پیش درخواست امتیاز نموده و تا کنون موفق بدریافت آن نگردیده اند.
در خاتمه چون ذکری از شورایعالی فرهنگ بمیان آمد لازم است مختصری در باره این شورای فرهنگی که تنها مرکز صلاحیت دار برای دادن امتیاز روزنامه و مجله میباشد ، گفتگو نمائیم شورایعالی فرهنك كه مركز آن در طهران ؛ در وزارت فرهنگ و شعبات آن در ایالات و ولایات است وظایف مهمی دارد که من جمله رسیدگی بصلاحیت درخواست کنندگان امتیاز روزنامه و مجله است. جریان کار بطور خلاصه این است که درخواست کننده پس از تهیه مدارك لازم، درخواست خود را در طهران باداره کل انطباعات ( از ادارات وابسته بوزارت فرهنگ است ) و در شهرستانها بادارات فرهنك تسليم مینماید در ولایات پس از رسیدگی شورای فرهنك محل و تصویب صلاحیت علمی و اخلاقی و مالی درخواست کننده ؛ موضوع بوسیله اداره فرهنك ؛ بوزارت فرهنگ فرستاده میشود ؛ در وزارتخانه مذکور ؛ پس از رسیدگی دريك كمسيون مقدماتی و تکمیل پرونده بدفتر شورایعالی فرهنك ارجاع میگردد ؛ درخواست کنندگان مقیم طهران مستقيما باداره كل انطباعات وزارت فرهنك مراجعه کرده و پس از رسیدگی مدارک آنها در کمسیون مذکور بدفتر شورايعا لى فرهنك ارجاع میشود.
شورای عالی فرهنگ از دوازده نفر عضو مبرز که عموما از استادان و دانشمندان کشورند تشکیل یافته و ریاست جلسات آن با وزیر فرهنك وقت است. برای تصویب مطالب شوری ؛ اکثریت آراء کافیست ولی در مورد تصویب امتیاز مجله و یا روزنامه حتما باید دو ثلث از اعضاء یعنی نه نفر حضور داشته باشند و تصویب و یا عدم تصویب امتیاز با رای مخفی صورت میگیرد شورایعالی فرهنگ دارای اساسنامه ا یست مشتمل بر بیست و يك ماده و وظایف اعضاء و سایر مقررات مربوط بدان صریحا در آن اساسنامه معین شده است . از سال ۱۳۰۳ شمسی باین طرف تمام امتیازات جراید و مجلات فارسی بوسیله این شوری تصویب گردیده است.
تا اینجا گفتار ما در باره تاریخ تحولات روزنامه نگاری در ایران پایان یافت و با این که مطالب مهم دیگری در باره تاریخچه روزنامه نگاری باقیمانده که باید در این مقدمه ذکر گردد ولی چون مبنای کار ما در مقدمه کتاب بر اختصار بود، لذا از تفصیل بیشتری صرف نظر نموده و باصل موضوع کتاب میپردازیم. امید است خوانند گان این اجمال قهری را بر نگارنده خرده نگیرند و در نظر داشته باشند که تفصیل بیشتر از این موقوف بنوشتن يك مجلد کتاب جداگانه در این باره بود. هما نقسم که در آغاز مقدمه گفته شد مبنای کتاب بر تنظیم اسامی جراید و مجلات بطريق حروف