پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۳۴۱

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الباء
ایران امروز
 

مجله ایران امروز یکی از نفیس و زیباترین مجلاتی است که تا کنون در ایران انتشار یافته و علاوه بر مطالب متنوع و مباحث علمی و ادبی و تاریخی بی شمار که در آن یافت میشود. از سمت قطع صفحات ( قطع بزرك وزیری ) و گراورهای زیبا و چاپ قشنگ و کاغذ خوب دست کمی از مجلات خارجی ندارد . در مجله ایران امروز ذکری از هفتگی یا ماهیانه بودن آن نیست ولی از تاریخ شماره های منتشره آن معلوم میگردد که بطور غیر مرتب انتشار می یافته چنانچه در مدت یکسال و کسری بیش از شش شماره از آن منتشر نگردیده اما بعدا عنوان ماهانه پیدا کرده و ماهانه منتشر میشده است عده صفحات مجله معمولا ٥٤ صفحه بقطع بزرگ و در هر شماره چند صفحه ضمیمه نیز مخصوص درج اعلانات دارد پشت جلد مجله، در هر شماره تصویر یکی از ابنیه قدیم یا جدید و یا یکی از مناظر زیبا و نام مجله ( ایران امروز ) بخط نستعلیق و تاریخ انتشار مجله چاپ شده است .

همانطور که قبلا نوشتیم امتیاز و مدیری مجله عهده ( محمد حجازی ) بود . ولی در حقیقت مجله ایران امروز نشریه ( کمسیون مطبوعات پرورش افکار ایران ) بوده که آقای حجازی ریاست کمسیون را داشته است . برای اینکه خوانندگان از کمسیون و پرورش افکار اطلاع پیدا کنند لازم است بطور اختصار تا ریخچه از تاسیس پرورش افکار بیان نموده تا خوانندگان بچگونگی انتشار این مجله و منظور از آن اطلاع حاصل کنند.

پرورش افکار

پس از آنکه اعلیحضرت رضا شاه پهلوی قدرت و نفوذ ظاهری خود را در سراسر کشور بسط و توسعه داد و در گوشه و کنار احدی قدرت ابراز مخالفت با سلطنت او نداشت تا اندازه ای از انجام اصلاحات کشوری فراغت پیدا کرد درصدد برآمد که مردم از روی حقیقت و باطن نیز بسلطنت او ایمان بیاورند و از صمیم قلب او را دوست بدارند. گرچه اعلیحضرت رضا شاه پهلوی بعلت اصلاحاتی که در مملکت بعمل آورده بود مردم خواهان او بوده ولی چون کم کم اطرافیان فاصله بزرگی بین او و و توده مردم ایجاد کرده بودند از این جهت جسته جسته عده ای نا راضی در مردم پیدا شده بود و برای ایجاد رضایت عمومی و ایمان قلبی در مردم ناچار بفکر تاسیس دستگاه تبلیغاتی بر آمدند که بتواند این وظیفه را بخوبی انجام دهد و بهمین منظو ر در سال ١٣١٦ سازمانی در پایتخت بنام ( سازمان پرورش افکار ) و بعدا شعبات آن در شهرستان ها تاسیس گردید. وظیفه عمده این سازمان ایجاد حس شاه پرستی و اطاعت از قوانین بوسائل مختلف در مردم بود. برای انجام این وظایف پرورش افکار بچند کمسیون و یا

–۳۴۱–