عمومی اختصاص داده شده است . سال یازدهم روزنامه بپایان نرسیده بود که بعلت
انتشار کلمات قصار تحت عنوان ( ای مرد بزرگ ) که بشاه یعنی رضا شاه فقید خطاب
میشد روز نامه توقیف شد و مرحوم ضياء الواعظین گوشه گیری اختیار نمود و برای
همیشه بواسطه مساعد نبودن اوضاع از کار روزنامه دست کشید : آغاز نشر این
کلمات قصار از فروردین ۱۳۱۱ شروع گردیده و ما برای نمونه چند تای آنها را
ذیلا نقل مینمائیم. در شماره ۷۷ مورخ ۱۷ فروردین ۱۳۱۱ شمسی مینویسد : « ای
مرد بزرك - با خدا باش روز بروز رابطه خود را با خدا محکم تر کن . مبادا روزی
بیاید که رابطه ات با خدا قطع گردد و رفتار تو با خلق تو را از خدا دور سازد . »
در شماره ۸۰ مینویسد: «ای مرد بزرك - از بیگانگان باید احتراز کرد مخصوصا بیگانه ای که بناموس و دارائی تو چشم دوخته و رفتار مگر آمیز و عبرت آورش نسبت بهمسایگان مشهود است از نظر دور مدار که چنین بیگانه ای دوست و صدیق نمیشود. از او بر حذر باش و از غدرش بیندیش؛ مبادا در خانه تو راه یابد و با یاران و نزدیکانت دمساز شود.
برای آنکه از شر اجانب و کنار و از کیدشان ایمن باشی تا به اثبات هنرر و لیاقت کامیاب گردی، کارهای بزرگ انجام دهی، آوازه ات بلند شود و آثار مهمی از تو باقی ماند. قبل از هر کار اجنبی پرستان را در هر لباس و دارای هر رتبه و مقامی که باشند خوار دار و گناهشان را برشمر و بنیادشان را از بیخ و بن بر کن که اگر آنان دست یابند بر تو ابقاء نکنند و تا تورا نابود نازند و دودمانت را بر باد ندهند آرام ننشیند. گفته دانشمند ایرانی را بکار بند که میفرماید :
در شماره ۸۱ مورخ دو شنبه ۲۹ فروردین مینویسد: «ای مرد بزرك . کاری کن که سرمایه معنوی افراد بکار افتد. در آنصورت مردم سرمایه مادی خود را با طیب خواطر نشان خواهد داد. چنانکه سعدی شیرازی فرماید : در آن ملك قارون برفتی دلیر که شه دادگر بود و درویش سیر.»
درج این کلمات قصار سیب گردید که روزنامه ایران آزاد توقیف گردد وضمنا دوره نمایندگی ضیاء الواعظین در مجلس خاتمه پیدا کرد و ایند و باعث شد که این مدیر روزنامه برای همیشه منزوی و خانه نشین گردد ضیاءا واعظین برای امرار معاش و اداره زندگی ناچار بکسب گردید و مدتی بشغل زراعت پرداخت و در سال ۱۳۱۵ شمسی در میدان بهارسان طهران ( شرکت روزی ) را تاسیس نمود و تا هنگام فوت یعنی سوم
خرداد ۱۳۲۲ شمسی باین کار مشغول بود: ضیاء الواعظین از آزادیخواهان بنام و