پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۹۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده النون
انتقاد ؛ انتقام
 

مظفری تاسیس و در سال ۱۳۳۲ قمری ۲۱ شماره از آن منتشر شده است . پس از نشر تعداد مذکور نام روزنامه عوض شده و باسم ( حقایق ) سه شماره و شماره چهارم بنام ( انتقام ) انتشار یافته است.

(۲۱۷) انتقاد

در سال ۱۳۰۱ شمسی روزنامه انتقاد بطور هفتگی در طهران تاسیس و منتشر شده است .

(۲۱۸) انتقام

میرزا علی آقا ملقب به لبيب الملك مدیر روزنامه مظفری منطبعه بوشهر ، پس از توقیف روزنامه و تبعید از شهر مذکور در سال ۱۳۳۲ قمری ، بعد از چند ماه رگردانی در بصره باز بخیال مراجعت ببوشهر میافتد ولی این بار نیز حکومت بوشهر و دولت ایران اجازه ورود باو نمیدهند . بدین قسم که مدیر مظفری شرحی راجع بورود خود بایران بحکومت بوشهر مینویسد و کسب اجازه مینماید حکومت بوشهر جواب میدهد باید از قنسول انگلیس در بوشهر طلب اجازه نمائید ، مدیر مظفری با قنسول انگلیس مکاتبه میکند و بالاخره جواب میشنود که برای ورود بایران باید پنج هزار روپیه در بانک شاهنشاهی بود یعه بگذارید که اگر روزی برضد سیاست انگلیس و مصالح انگلیسها چیزی نوشته شد به ه هزار روپیه حقی نداشته باشید. مدیر مظفری قسم یاد میکند که تا مادامی که زنده هستم اصلا دیگر قلم روی کاغذ نخواهم گذاشت چه رسد بروزنامه نویسی و برضد مصالح انگلستان چیز نوشتن قنسول انگلیس باین حرفها گوش نمیدهد و ورود مظفری را بایران فقط بسپردن پنج هزار روپیه محول مینماید. مدیر مظفری پس از پاس از آمدن بایران درصده آید مطبعه در کربلا دائر نماید و بالاخره در سال ۱۳۳۳ قمرى بكمك فرزندش مطبعه بنام (مطبعه حسبنی) در کربلا تاسیس میکند.

تا اینجا مقدمه بود برای اینکه بچه علت و برای چه مدیر روزنامه مظفری از بوشهر بكربلا عزیمت نمود. اکنون دنباله اصل مطلب را گرفته و بذکر چگونگی تاسیس روزنامه انتقام در کربلا میپردازیم:

مدیر مظفری بهمین اندازه قناعت ننموده بلکه برای گرفتن انتقام از انگلیسها در کربلا روزنامه ای بنام روزنامه ( انتقام ) تاسیس و منتشر مینماید و شاید علت انتخاب

اسم ( انتقام ) برای روزنامه بجهت مذکور بوده است .

–۲۹۸–