پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۹۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الميم
امید
 

مقابل جامعه بگردن گرفته بودم از من سلب نموده دست سیاهی که گلوی آزادی را فشار میداد این صدای ملی را در دو دفعه خفه ساخت • صور تا چون روز نامه امید طرف توجه عمومی بود و تقصیری نداشت توقیف نگردید ولی هر دو دفعه که می خواستند دیگر روزنامه ما منتشر نشود از پس دادن اخباری که برای ملاحظه سانسور فرستاده میشد خودداری کردند و بالنتیجه روزنامه نتوانست منتشر شود خدای را سپاس گزاریم که آندوره شوم سپری شد و خورشید آزادی آسمان طالع این ملت کهن سال درخشیدن گرفت و قلب افسرده و مایوس مرا روشن کرد دیگر کسی نمی تواند مندرجات این روزنامه را بر خلاف ظاهر آ ن تعبير کند زیرا احتیاجی بدوروئی باقی نمانده و هیچ چشم بیگانه نمیتواند اخبار روز نامه را خوب و بد بمیل خود تفسیر نماید.»

این دفعه نیز روزنامه مدتی منتشر میشد و بعد تعطیل گردید . در خاتمه لازم است از يك روزنامه امید دیگری که پس از شهریور منتشر شده و ما از آن در ذیل این کتاب گفتگو خواهیم ،کرد نام ببریم این روزنامه بصاحب امتیازی ابوالقاسم امینی ؛ پسر فخرالدوله ؛ و مدیری نصر الله فلفی، استاد دانشگاه ، در طهران تاسیس شده و مدتی با سبك بسيار مطلوب و مطالب مفیدی انتشار یافته . اکنون این روز نامی نیز مدتی است تعطیل شده است. آبونمان روزنامه امید در دوره اول یکاله داخله ٥٠ قران ، شش ماهه ٢٥ قرآن ؛ خارجه يك لير . و نيم لير تك نمره هشت شاهی، در دورهها بعد سالیانه ٦٠ ريال ، ششماهه ٤٠ ريال تك ن مره يك ريال . روزنامه امید تنها روزنامه فکاهی است که برای مدتی هفته یکبار مرتبا انتشار یافته است .

(۲۱۳) امید اسلام

در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۰٦ شمسی امتیاز مجله امید اسلام در رشت به مدیری ( غلام حسین خان ضرابی ( از تصویب شورای عالی معارف گذشته است.

(٢١٤) امید ترقی

روزنامه امید ترقی در سال ۱۳۲۹ قمری در شهر رشت منتشر شده . برون در کتاب مطبوعات خود مینوید ص ٤٦ من يك نسخه از این روزنامه را که مورخ بتاريخ ۲۹ جمادی الاول ۱۳۲۹ قمریست در دست دارم. این شماره در شش صفحه قطع ٦ و نیم در ۱۲ و نیم سانتیمتر است و قیمت هر شماره آن يك شاهی همین شد . است . در این روزنامه عواید و مخارج تآترهایی که در رشت داده میشود چاپ شده است.

–۲۹۶–