برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۵۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده اللام
الاسلام؛ البدرالمنیر
 

وجوه زکوت و سهم امام صرف خرید مجله گردد و شاید قبل از این مطبوعات فارسی سابقه نداشته است. بہر صورت دستور فوق می‌رساند که مجله الاسلام یك مجله کاملاً و تمام معنی مذهبی است.

محل اداره و مرکز مراسلات و تلگرافات: شیراز، منزل شخصی مؤسس مجله واقع در، درب مسجد آدینه محله اسحق بیك. ووجه اشتراک آن برای طبقه اعیان و تجاز و طبقه اول بقدر همت و فتوت و اسلام پرستی آنان برای طبقه دوم و سوم و چهارم بترتیب سالیانه ۲۸ قرآن، ۲۰ قرآن، ١۶ قرآن و در خارجه ۶ ر و په بعداً در وجه اشتراك تغییر پیدا شده و بطور کلی در داخله ۱۳ قرآن و در خارجه ۳ رویه است.

شیخ محسن فقیه - گفتیم مدیر مجله الاسلام شیخ محسن فقیه شیرازی است وی از مردم شیراز و از علما و وعاظ و مردی روشنفکر و با تقوی بشمار می‌رفته و در اوایل اردیبهشت ١٣٢۴ شمسی در شهر شیراز فوت نموده است. مشار الیه دوره زندگی خود را به نشر حقایق اسلامی مصروف ساخت و دوره مجله الاسلام بهتر بن معرف خدمات برجسته او عالم اسلام و روحانیت می‌باشد.

(١٨۶) البدر المنیر

مجله البدر المنیر در بندر پهلوی ( انزلی سابق ) بمدیری ( آقا سید ابوالفضل در سال ۱۲۹۷ شمسی انتشار یافته مجله مذکور هفته یك بار در مطبعه (بامپولکسکی) طبع و هر نوبت ۲۰۰ نسخه از آن منتشر شده است.

برای رفع اشتباه یاد‌آور می‌شویم که مجله البدر المنیر غیر از روزنامه بدرمنیر است که در شهر رشت بمدیری آقا سید جلال الدین بدری منتشر شده و اکنون نیز انتشار آن ادامه دارد. ما از این روزنامه در حرف ب کتاب جداگانه گفتگو خواهیم کرد.

بندر پهلوی یکی از شهرهائیست که از مدت‌ها قبل دارای چاپخانه و مطبعه بوده و اول بار که چاپخانه در آنجا تأسیس شد بوسیله هیئتی بود که در ابتدا اقدام بتأسیس شهرداری نموده، سپس بوارد کردن چاپخانه پرداختند مطبوعات چاپخانه مذکور عبارت از بیانیه‌ها و اعلامیه‌های مختلف است و اولین روزنامه که در آن چاپ شد روزنامه ( ساحل نجات ) بمدیری مرحوم افصح المتکلمین بود. پس از روز نامه مذکور که انتشار آن در اوائل مشروطیت ایران بوده، و ما در محل خود بتفصیل در باره آن گفتگو خواهیم، کرد نوبت بانتشار مجله البدر المنیر رسیده است. متأسفانه تا کنون نمونه‌هایی از این مجله بدست نیاورده‌ایم تا بتوانیم اطلاعات جامع و مفصلی در باره آن بنویسیم. قدر مسلم این است که مجله مذکور مدتی رونق