پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۳۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده القاء
افکار ستوده ؛ افلاطون. افلاك
 

شماره شش شاهی . مقاله افتتاحی روزنامه بدینقسم شروع میگردد «سیاست روشن. از ساعتیکه تخت فرعونیت رژیم تزاری در سایه..»

از روزنامه افکار فعلا همين يك شماره در دست است.

(۱۹۸) افکار ستوده

روز نامه افکار ستوده در سال ۱۳۰۳ شمسی بطور روزانه در تهران تاسیس شده است.

(۱۹۹) افلاطون

روزنامه مصور رنگی افلاطون در شهررشت منتشر گردیده است . برون در کتاب مطبوعات و شهر فارسی ( ص ٤٤) مینویسد از روزنامه افلا طون فقط يك شماره در تاريخ ٢٦ رجب ۱۳۲۸ هجری قمری مطابق ۳ اگوست ۱۹۱۰ انتشار یافته و من اين يك شماره را در دست دارم و خصوصیات آن بدین قرار است : هشت صفحه قطع ۷ و نیم در ۱۲ و نیم سانتیمتر که چهار صفحه آن رنگیست . وجه اشتراك سالیانه آن ٢٤ قران در رشت؛ در سایر شهرهای ایران ۲۷ ریال در ممالك خارجه ٦ منات . برون در کتاب خود ذکری از مدیر روزنامه افلاطون نکرده است.

(۱۷۰) افلاك

امتیاز روزنامه افلاک بنام ( سید نجم الدین طباطبائی ) در تاریخ اول نور ۱۳۰۲ شمسی از تصویب وزارت فرهنگ گذشته ولی بقرار اعلانیکه آن وزارت خانه در شماره ۷۲ سال پنجم روزنامه میهن مورخ ۲۲ قوس ۱۳۰۲ شمسی چاپ و منتشر کرده چون روزنامه افلاک و چند روزنامه دیگر شش ماه از تاریخ صد و امتیازشان گذشته و صاحبان امتیاز موفق به نشر روزنامه نگردیده اذا بايد تجديد امتیاز نمایند. از اینرو مجددا آقای سید نجم الدین طباطبائی در خواست امتیاز کرده و در تاریخ ۸ آذر ١٣٠٤ شمسی امتیاز روزنامه افلاك ( با کاریکاتور ) از تصویب شورایعالی فرهنگ گذشته است .

با این وصف تا کنون نگارنده بنمونههای روزنامه افلاك بمديرى سيد نجم الدين طباطبائی دسترسی پیدا نکرده و اطلاع هم ندارم که اصولا منتشر شده است یا خیر.

در همین اوقات یعنی در سالیکه مجددا آقای سید نجم الدين امتياز افلا ك را گرفته، روزنامه ای بهمین نام ؛ بمدیری میرزا ابراهیم خان ناهید ، مدیر روز نامه ناهید و ستاره صبح، در تهران منتشر شده است؛ تفصیل این اجمال آنکه روز نامه ناهيد بعلت جنبه انتقادی که در مندر جاتش بوده و بخصوص اوضاعیکه از ۱۳۰۰ تا

–۲۳۵–