پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۰۵

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الصاد
اصول تعلیمات
 

و قیمت دو شماره جمعا دو قرآن است .

شماره ٤ و ۵ مجله نیز یکجا منتشر گردیده و علت هم طبق اخطاری که در شماره اخیر ذکر شده این بوده که وزارت معارف خواسته است شش جزوه و نیم کنفرانسهای آقای دکتر عیسی صدیق ( صدیق اعلم ) را قبل از افتتاح مدارس چاپ و بمدارس ارسال دارد . از اینرو شش جزوه و نیم کنفرانس های مزبور ضمیمه گردیده و دو شماره مجله را تشکیل داده است . شماره ششم مجله که آخرین شماره مجله بنام اصول تعلیمات میباشد در برج سنبله ۱۲۹۸ قوی تیل با همان قطع و وضع شمارههای سابق، در ۳۲ صفحه چاپ و منتشر و قیمت آن سه قران معین گردیده است .

مجله اصول تعلیمات چون از انتشارات وزارت فرهنك است مدیر مسئول مخصوصی نداشته و همانطور که سابقا گفتیم تحت نظر اداره تفتیش وزارت فرهنگ بوده است. مجله اصول تعلیمات ماهی یکبار غير مرتب منتشر و هر نوبت هزار نسخه از آن طبع میشده است؛ مجله مذکور با چاپ سربی و محل طبع آن مطبعه روشنایی طهران واقع در خیابان علاءالدوله است.

مندرجات مجله مشتمل بريك قسمت مطالب فنی ، مخصوصی وزارت فرهنك از قبیل راپورت امتحانات نتیجه امتحانات مدارس طهران و احصائیه مدارس و دو قسمت علمی و عملی است . نویسندگان آن آقایان دکتر علی اکبر سیاسی ، اسماعیل مرآت ، حبيب الله آموزگار ؛ محسن قریب، رضا فهیمی ، ۰۱ اشرف ، ع ؛ اشرف حبيب الله صحیحی و دکتر عیسی صدیق و کاسپار اپیکیان اند . این آقایان بعدا از صاحب منصبان عالیرتبه وزارت فرهنگ گردیده و هر كدام مشاغل مهمی را در آن وزارتخانه عهده دار شده اند.

( ١٤٧ ) اطاق تجارت

مجله طاق تجارت بمدیر مسئولی آقای (عباس مسعودی) مدیر روزنامه اطلاعات و اطلاعات هفتگی، در تهران تاسیس و شماره اول آن در ۱۵ آبان ماه ۱۳۰۸ شمسی منتشر شده است. مقاله افتتاحی شماره اول بدینقسم شروع میگردد : ( ترقیات و سعادت حقیقی ملت و مملکت را تجارت تضمین مینماید اساس و شالوده تشکیلات هر مملکت ترقی و تعالی هر ملت مستقیما منوط و مربوط بتجارت است» این شماره بضمیمه صفحات اعلان آن جمعا ٥٦ صفحه بقطع وزیری متوسط می باشد.

مجله مذکور که ارگان اطاق تجارت طهران بوده و در پشت جلد آن تصویر اطاق تجارت چاپ شده قبل از این تاریخ بنام ( راهنمای تجارتی ایران ) بمدیری ( فرخ دین پارسای ) منتشر میشده و در این تاریخ بعلل و جهاتی که ذیلا بدان

–۲۰۵–