پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۷۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده السين
استقامت
 

این جمله ( همه برای ما و ما برای همه ) بعنوان شعار روزنامه درج است.

مندرجات و نوع مطالب روزنامه پس از سرمقاله عبارت از اخبار مجلس واخبار داخله ودر پاورقی صفحه دوم وسوم ( اولین رساله اطلاعات اداره تلگراف مملکت ایران ) می‌باشد رویهمرفته؛ استقامت یکی از روزنامه‌های متنوع و خوب آن زمان است. سر مقاله شماره دوم تحت عنوان ( عقیده ما ) باین قسم شروع می‌گردد: « مقصو د ما از جریده‌نگاری ورود بعالم مطبوعات و تحمل بار سنگین مسئولیت در پیشگاه قضات وجدانی اظهار عقیده و ذکر ادله و براهین در اصلاح امور ۰۰۰»

شماره سوم استقامت در تاریخ یکشنبه ۲۰ ذیقعده و شماره ششم آن در تاریخ پنجشنبه ذیحجه ۱۳۴۰ قمری مطابق ۴ اسد منتشر شده است.

(۱۲۰) استقامت

روزنامه استقامت در شهر کرمان بمدیری و صاحب امتیاری ( اسدالله میرزالی تبریزی ) که بعداً نام‌فامیلی(رشاد) را برای خود انتخاب کرده، تأسیس و در اواخر سال ۱۳۰۳ شمسی منتشر گردیده است. امتیاز روزنامه استقامت در تاریخ ۴ قوس ۱۳۰۳ بنام شیخ اسدالله رئیس المتكلمین) از تصویب شورای عالی فرهنگ گذشته و چنانچه در زیر اسم روز نامه ( استقامت ) در هر شماره قید شده در سال مذکور انتشار یافته است. سرلوحه روزنامه عبارت از مربعی است که درون آن نام روزنامه بخط نسخ و در بالای نام روزنامه آیة (فاستقم كما امرت ) و در دوطرف این شعر چاپ شده است: کردار بیار و گرد گفتار مگرد * چون کرده شود کار بگوید که چه کرد.

استقامت روزنامه هفتگی بوده و مرتباً مدت چند سال و تا آنجا که نگارنده اطلاع دارد تا سال ۱۳۰۹ شمسی هنوز منتشر می‌شده از خصوصیات این روزنامه اینکه با بودن مطبعه سربی در کرمان، با چاپ سنگی چاپ شده و در سال‌های اول و دوم وسوم در هشت تا دوازده صفحه بقطع وزیری نشر شده است.

محل اداره روزنامه کرمان، کوچه ماهان، منزل شخصی مدیر؛ عنوان تلگرافی استقامت • قیمت روزنامه: یکساله ۴٠ قران، شش ما هـه ۲۲ قران. تك شماره ۸ شاهی؛ . استقامت در عنوان هر شماره بدین قسم معرفی گردیده: « روز نامه‌ایست ناشر انکار عمومی؛ سیاسی، ادبی؛ اخلاقی، طرفدار سلطنت ملی و استقلال ایران. »