پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۱۳۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده الرا
ارشاد ، ارغنون
 

نهم آن که بشماره مسلسل ٦٨٩ در تاریخ ۲۷ برج سرطان توشقان لیل ۱۲۹۲ شمسی مطابق سه شنبه ۷ رمضان ۱۳۳۳ قمری منتشر شده است . خصوصیات روز نامه از این قرار است:

محل اداره تهران، ناصریه ؛ مقابل وزارت معارف ؛ اداره روزنامه از شاد نمره تلفون ۰۳۱۱ قيمت اشتراك طهران سالیانه ۵۰ ریال و شش ماهه ٢٥ قران ممالك داخله ٦٠ و ۳۰ قران ؛ ممالك خارجه سالیانه ۷۰ و شش ماهه ۳۵ قران ، آبونمان کمتر از ششماه مطلقا پذیرفته نمیشود ؛ قیمت تك نسخه در طهران سه شاهی و در ولایات داخله ٤ شاهی . اجرت اعلانات در صفحه اول به قرآن ، در صفحه دو در قرآن - روزنامه در هفته سه نمره طبع و نشر میشود.

مطالب مذکور عبارت از خصوصیات روزنامه میباشد که در عنوان آن ذکر شده و اسم روزنامه ( ارشاد ) با خط نسخ نوشته شده است . شماره نمونه روی يك ورق بزرگ و با چاپ سربی در مطبعه ارشاد ( طبع شده و مندرجاتش پس از درج مقاله اساسی که بقلم ( م . فکرى ) و بعنوان ( سکوت تاکی - خموشی تا چند ) عبارت است از مقاله دیگری بعنوان ( وقایع مهم میدانهای جنك ) و بعد اخبار پای تخت و سپس اخبار داخله میباشد.

شماره ١٥٢ سال یازدهم ارشاد که نمره مسلسل آن ١٠٢٦ است ، در تاریخ ١٣ سنبله ١٢٩٦ مطابق پنجشنبه ۲۵ ذیقعده ۱۳۳۵ قمری و ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۷ میلادی منتشر شده . در این شماره موسس و سردبیر سیاسی در عنوان روزنامه ( م . فکری) و در آخر صفحه دوم مدیر مسئول (جواد تبریزی) نوشته شده است . شماره مذکور روی ورق بقطع بزرك ، در مطبعه (کلیمیان-تهران) چاپ گردیده و قیمت اشتراک آن مختصر تفاوتی با سال نهم کرده است . طرز انتشار در این سال بدینقسم بوده که غیر از روزهای شنبه و سه شنبه همه روزه طبع و توزیع میشده است . مندرجات شماره نمونه پس از درج مقاله اساسی که بعنوان (نظری بساوجبلاغ مكرى) و بقلم م.فکری نوشته شده عبارت است از مقاله ( روسیه وصلح انفرادی ) بقلم جاهد واخبار دا خلسه تحت عنوان ( وضعيات ایران ) . در صفحه دوم اخبار خارجه بطور اختصار از رویتر و مطبوعات خارجه نقل و در گوشه بالای این صفحه ( تقویم ارشاد ) چاپ شده است.

روزنامه ارشاد یکی از روزنامههای کثیر الانتشار و مشهور تهران بوده و نظیر روزنامه ایران نو و این قبیل جراید می باشد.

(۹۰) ارغنون

در تاریخ ششم خرداد ١٣٠٤ شمسی امتیاز روزنامه ارغنون بمدیری ( میرزا

عباس خان کاظم زاده فرات ) از تصویب شورایعالی معارف گذشته است . محل انتشار

–۱۳۳–