گفته و حتی از تکلیف قبول مدیریت روزنامه ایران نیم رسمی هم استنکاف ورزیده در یک انزوای معنوی و افسردگی روحی میزیست. »
آنچه از شمارههای موجود نوبهار مستفاد میشود چنین است که نوبهار از سال ۱۳۳۳ تا بهار سال ۱۳۳۶ انتشار یافته و در طول این مدت چند بار توقیف گردیده و پس از سال ۱۳۳۶ که بنا بنوشته مدیر نوبهار (از شامت پرخاشجونیهای اجتماعی و از تند باد یک بحران عنیفی که نتیجه هرج و مرج آن زمان بود تا کرده گناه از پای درآمد و سرمایه که آن را راه میبرد، یکباره از دست رفت) نوبهار برای مدت چهار سال منتشر نگردیده تا مجدداً در تاریخ چهارشنبه هفتم سنبله ۱۳۰۱ شنی مطابق ششم محرم ۱۳۴۱ (سال دوازدهم - دوره چهارم) نوبهار شروع گردیده است. و در همین شماره است که تحت عنوان (بعد از چهار سال) تاریخچه از ادوار مختلف نوبهار نوشته و من آنرا فوقاً نقل کردیم. تاریخچه مذکور بدینقسم شروع میگردد: «چهار سال میگذرد که نوبهار ما فصل روان پرور خویش را ترک نموده و در موصل فصول متواتره اختلال و استبداد و در زیر تیره ابر نا امنیهای ادبی و اجتماعی و در خلال یخ بندانهای سیاسی و سیلهای هرج و مرج و آشفتگی بکلی متروک و محبوس و از یاد رفته است.... »
روز نامه نو بهار از سال ۱۳۳۳ یک روزنامه سیاسی بوده و هر نوبت در چهار صفحه با پنج ستون و هفته سه شماره منتشر میشده و در سال ۱۳۳۵ قمری نیز بهمان قطع وسبک و با یک مسلک سیاسی و آزادیخواهی مفرطی انتشار یافته ولی از سنبله ۱۳۰۱ مطابق محرم ۱۳۴۱ که دوره چهارم نوبهار شروع شده قطع وسبک و تعداد صفحات روزنامه عوض شده و مندرجات آن یکقمت مطالب ادبی و اجتماعیست و هر شماره آن در ۱۶ صفحه منتشر گردیده است.
روزنامه نوبهار پس از انتقال بطهران یک روزنامه کاملاً سیاسی و خبری بوده و هفته دو بار روزهای سه شنبه و جمعه در چهار صفحه بقطع بزرگ چاپ و منتشر شده است شماره ۲۴ این دوره که سال چهارم تأسیس بوده و جمعاً تا آن شماره ۱۷۹ شماره از نو بهار منتشر شده در چهار صفحه با چاپ سربی در مطبعه ایران طبع و در تاریخ جمعه ۲۵ شهر ربیع الثانی ۱۳۳۳ قمری انتشار یافته است. محل اداره: طهران خیابان ناصریه - عنوان تلگرافی: تهران - نوبهار بهای اشتراک: تهران یکساله ۴۵ قران - ششماهه ۲۳ قران - شهرهای خودی ۵۵ قران، ۳۰ قران - کشور بیگانه ۷۰ قران و ۳۸ قران - بهای یکشماره در طهران • شاهی - در سایر شهرها ۶ شاهی
مندرجات این شماره عبارت از سرمقاله تحت عنوان (استعفا وسقوط کابینه) اخبار دار الشورای ملی - وقایع جنک بینالملل - شهر تهران - مطبوعات حارجه راجع بجنک بینالملل - تلگرافات داخله - اخبار داخله. ادبیات - پاورقی (بعنوان سرزمین تمدن قدیم)
همانقسم که یادآور شدیم نوبهار در این دوره یک روز نامه سیاسی و خبریست و مخصوصاً سرمقالههای آن که بقلم مرحوم بهار نوشته شده خیلی تند و آتشین است
-۳۱۴-