پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۳۰۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف التون بعده الدال والراء
ندای هرمز، نرخسک
 

و قبض صاحب قبض را دریافت دارد (ترتیب پرداخت برای خوف از اطاله کلام حذف گردید. مؤلف)

حاج میرزا حسن رشدیه و مجد الاسلام و میرزا آقا اسیهانی در طول مدت صدارت عین الدوله در کلات محبوس بودند تا در آغاز تأسیس مجلس شورایملی؛ در صدارت مشیر الدوله از حبس نجات یافتند و با تشریفات تمام آن‌ها را وارد نمودند.

(۱۱۱۴) ندای هرمز

شورای عالی فرهنگ امتیاز روزنامه ندای هرمز را در اصفهان مدیری (موید گیلانی) در تاریخ هشتم آذرماه ۱۳۰۴ شمسی تصویب نموده است. آقای مؤید گیلانی بر این روزنامه‌های کشف اسرار و لوای اسلام را منتشر نموده است. بحرف کف و لام کتاب مراجعه شود.

(۱۱۱۵) نرخسک - گفتار نو

روزنامه نرخک بمؤسی و مدیری (س. سیمونیان) در طهران تأسیس و تا نمره ۸ آن بزبان رمنی و از نمره ۸ سال اول مورخ ۱۵ تیرماه ۱۳۰۹ شمسی بک صفحه آن بزبان فارسی و سه صفحه بقیه (بغیر از پاورقی صفحه دوم) بزبان ارمنی چاپ و منتشر شده است. روزنامه نرخک معمولاً در چهار صفحه چاپ و راجع به انشار آن بدو زبان فارسی و ارمنی در همین شماره هشت در سر مقاله آن تحت عنوان (سبب انتشار بزبان فارسی و ارمنی) شرحی نوشته که خلاصه آن چنین است:

د در بعضی محافل و حتی در روزنامه تجدد گفتگو می‌شد که چرا ارامنه تألیفات و انتشارت خود را بزبان ارمنی منتشر می‌ارند و در نمره چهارم همین روزنامه نوشتیم که ارامنه و ایرانیان از یک نژادند ولی هیچیک از طرفین همدیگر را آغمی که باید نمی شناسند و لذا برای اینکه بتوانیم این عایق را از میان برداشته و وسیله معاشرت را ایجاد کنیم مبادرت به نشر این روزنامه بفارسی و ارمنی نمودیم، پس مقصود از شر این روز نامه‌شناساندن مدنیت، ادبیات، تفکرات قدیمه وجدیده و ترقیات روز افزون عصر حاضر بکلیه ارامنه دنیا و بالعکس ادبیات و عقاید ومسالک ارامنه و مخصوصاً ارامنه ایرانی ملت با شهامت فارسی زبان ایران می‌باشد. برای اطلاع از سبک مندرجات روزنامه نرخک بادآور می‌شویم که در شماره هشتم پس از سرمقاله مذکور مقاله (یکی از وسائل توسعه اقتصاد) و دیگر مقاله (قالی ایران بقلم عیسی با نس) و بعد (آخرین اخبار) و (اوضاع دنیا) درج شده. پاورقی روزنامه که در صفحه دوم چاپ شده ترجمه از آثار نویسنده فاضل (رافی) تحت عنوان (حرم) است.

محل اداره روزنامه، طهران، جنب مطبعه مدرن آدرس تلگرامی: سیمونیان طهران. طرز انتشار روزنامه هفته دو روز روز‌های یکشنبه و پنجشنبه بوده است. بهای روزنامه: طهران سه ماهه ۲۰ قران ششماهه ۲۵ قران یکساله ۶۰ قران. ولایات

-۲۹۴-