پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۲۷۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف النون بعده الالف
نامه پیام، نامه تمدن
 

و قسمت‌های تفریحی، بخشی ا مندرجات روز نامه را تشکیل می‌دهد.

شماره دهم سال اول پیام در چهار صفحه طبع و در تاریخ شنبه ۱۰ آذر ۱۳۱۳ شمسی مطابق ۲۳ شعبان ۱۳۵۳ قمری منتشر شده است.

سر مقاله این شماره تحت عنوان (تربیت اطفال سرامد آمال است) نوشته شده و مقاله دوم آن بعنوان (باید راه استفاده از وقت را فهمید) بقلم ابو الفضل حاذقی دبیر ادبیات فارسی و عربی، می‌باشد. (ترقی بشر منوط بوجود انبیاء است) بقلم سید محمد انجوی شیرازی و (قربانی) قلم محمد مرتضوی، مقاله سوم و چهارم روزنامه را تشکیل پنجمین مقاله روز نامه تحت عنوان (جنون مقاله‌نویسی) تمام صفحه سوم را گرفته و نویسنده آن بامضای عاریتی (بیغم) است که اسم عاریتی حسن آقای نوری تعفی نویسنده مقالات فکاهی روزنامه است. صفحه چهارم روزنامه (قسمت تفریحی) و اشعار (مایه تنبلی بود کرسی) و داستان (شاش گرگ) و جدول و در اطراف مسابقه مندرجات آنست.

شماره ۲۰ سال دوم نامه پیام در تاریخ جمعه ۲۶ تیرماه ۱۳۱۵ شمسی طبع و توزیع گردیده نویسندگان و مترجمین روزنامه در این سال بغیر از آقایان ابوالفضل حاذقی و مرتضوی، آقای (عنایت الله شکیباپور) است که پاورقی روزنامه (گلنار) بقلم اوست و نیز آقای (طاهری شهاب) ترجمه‌هایی دارد.

پس از وقایع شهریور ۲۰/ نامه پیام صاحب امتیازی و مستولی (سید محمد پیامی) و مدیری (محمود مهین پو) مجدداً با بدایره انتشار گذاشته و شماره اول سال هشتم آن در هشت صفحه بقطع متوسط در تاریخ ۵ شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۲۱ شمسی منتشر شده است. سرمقاله این شماره بعنوان (پیام امروز) و قسمتی از آن چنین است:

د نامه که اکنون بدست خوانندگان گرامی می‌رسد همان نامه‌ایست که پیش بهمین نام در هفته یکبار منتشر می‌شد البته کسانی که شماره‌های آنرا در آنموقع دنده‌اند بخوبی بروش ما آشنائی دارند و می‌دانند که سرلوحه این انتشار فقط و فقط خدمت بمیهن عزیز و هم میهنان گرامی بوده.... بنا بر این این نامه در هشت صفحه بانواع مطالب که شامل قسمت‌های اساسی، دینی، ادبی، فکاهی باشد منتشر که تمام انتظارات گیرندگان پیام را طبق ذوق و خواستاری‌ایشان تأمین و در حقیقت با تمام طبقات گفتگوی خود را سر گرفته باشیم. بیه مندرجات این شماره مقالات مختلف بعناوین (محبت)، (دین واجتماع) و (سه جنابت من) و اشعاری بعنوان (زن و کار یعنی چه؟ ) می‌باشد.

(۱۰۷۷) نامه تمدن

مجله نامه تمدن در شهر مشهد بمدیری آقای (ع. تمدن) تأسیس و در ابتدای سال ۱۳۱۰ شمسی منتشر شده است. نامه تمدن مجله‌ایست علمی، ادبی، اجتماعی، اقتصادی که مطور ماهیانه شماره اول آن در فروردین ۱۳۱۰ انتشار یافته - مجله آرمان چاپ طهران در شماره ۶ و ۷ خود مورخ خرداد ۱۳۱۰ بعنوان مطبوعات جدید می‌نویسد: «نامه تمدن - اسم قشنگی است که

-۲۶۶-