(۱۰۵۲) میطق
روزنامه میطلق در شهر تبریز بمدیری الکساندر در وارطانیانس) بزبان ارمنی تأسیس و در سال ۱۳۳۰ قمری منتشر شده است. تربیت در فهرست روزنامههای آذربایجان (سی ۴۱۴) راجع باین روزنامه مینوسد: « مبطق. روزنامه هفتگی منتشر در تبریز با چاپ سربی بمدیریت الکساندر دروارتانیانی در ۱۳۴۲ بجای توفیق پس از نشر شماره یک توقیف شده است. » بنابر این روزنامه میطق بیش از یک عماره منتشر نشده است. واما اختلافی که درباره سال انتشار روزنامه مشاهده میشود آنچه ما نوشتهایم (۱۳۳۰) نقل از کتاب تاریخ مطبوعات و شعر فارسی برون (ص ۱۴۴) میباشد وای نوشته تربیت معتبرتر است. در وارتانیانس علاوه بر روزنامه منطق روزنامه فکر را بزبان فارسی منتشر نموده است.
(۱۰۵۳) مینو
روزنامه مینو در شهر مشهد بمدیری (صدر المدرسین) تأسیس و در سال ۱۳۳۲ قمری منتشر شده است. طرز انتشار مینو هفتگی بوده است.
(۱۰۵۴) میریان
مجله میهیان یعنی رنجبر در طهران بمدیری اودیس یقیانس) بزبان ارمنی تأسیس و امتیاز آن در ۱۵ قوس ۱۳۰۳ شمسی از تصویب شورایعالی معارف گذشته است.
(۱۰۵۵) میهن
روزنامه میهن در شهر اصفهان بمدیری و نگارندگی (ا. ب شیروانی) تأسیس و در سال ۱۲۹۸ شمسی مطابق ۱۳۳۷ قمری منتشر شده است. روزنامه میهن هفته دوبار چاپ و پخش میشد. و در عنوان هر شماره مرام و مسلک روزنامه بدینقسم معرفی شده است (فرخوئی، میانه جوئی، سیاسی، فرهنگی، سخن سرائی، پیام گستری). میهن از روزنامههایی بوده که در آنموقع طرفدار بکار بردن واژههای فارسی سره بوده و جملاتی که در آن بکار میبرده حتی المقدور بیارسی سره نوشته شده چنانچه سطر فوق شاهد آنست و نیز بجای کلمات مدیر و نگارنده که در عنوان روزنامهها معمولست در این روزنامه (پراهم گرونگارنده) آورده شده نیز بعضی از مقالات روزنامه اطراف چگونگی زبان فارسی و آلودگی آن با زبان عربی میباشد.
با وجود اینها میهن پیش از یک روزنامه محلی نیست، مبهن با قطع متوسط و با چاپ سربی در مطبعه حبل المتین (اصفهان طبع و در چهار صفحه توزیع شده. علاوه متاله و مقالات دیگر روزنامه اخبار اصفهان و سایر شهرهای ایران نیز در این روزنامه دیده میشود. شعار روزنامه که در عنوان آن نوشته شده جمله (حب الوطن من الایمان) است که بخط نسخ نوشته شده و در زیر آن یکی از اشکال مجسمههای تخت جمشید (اسب بالدار و چند ستون از ستونهای تخت جمشید) و در روی آن اسم روزنامه (میهن) با خط نستعلیق نوشته شده است. بهای میهن: کشور ایران یکساله ۵۰ قران.
-۲۴۵-