پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۶۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الگاف بعده اللام
گلبهار، گلزار، گل زرد
 

روزنامه با چاپ سنگی روی یک ورق طبع و در تاریخ سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۱۴ مطابق ۲۷ ذیحجه ۱۳۵۳ قمری منتشر شده. مسلک روزنامه ادبی، اخلاقی، اقتصادی و طرفدار معارف معرفی گردیده. محل اداره: یزد. دفتر مطبعه ایران و گلبهار ی‌های آبونمان. داخله سالیانه ۳۰ ریال، شش ماهه ۲۰ ریال، تکشماره ۳۰ دینار قیمت اعلانات با دفتر اداره است. طرز انتشار روز نامه ابتدا هفتگی و بعد هفته سه شماره بوده است. مندرجات گلبهار پس از سرمقاله که غالباً مربوط با وضاع محلی یزد می‌باشد عبارت از اخبار شهری و مختصری از اخبار خارجه و ترجمه از مجلات خارجی و غیره می‌باشد. آقای عبدالمولی مولوی از خدمت‌گزاران مطبوعات و مطبعه بنام مطبعه گلبهار در یزد دائر نموده است.

(۹۴۸) گلزار

مجله گلزار در سال ۱۳۰۱ شـ در طهران بطور ماهیانه تأسیس و منتشر شده است

(۹۴۹) گل زرد

مجله گل زرد در طهران در تحت نظر و بمدیری میرزا یحیی خان - ریحان در سال ۱۳۳۶ قمری تأسیس و شماره اول آن در شعبان سال مذکور منتشر گردیده است. این مجله هر پانزده رور یکمرتبه طبع و توزیع می‌شده و شماره دوم آن در تاریخ ۱۲ رمضان ۱۳۳۶ منتشر گردیده است.

وجه اشتراک سالیانه مجله بدین قسم معین شده: در تهران و سایر ولایات ۲۰ قران و در فرنگستان ۳۰ قران. وقیمت تک نمره در تهران ۷ شاهی و در ولایات ۸ شاهی در شماره ۲ ص ۳ سال اول دراثر شوق و رغبتی عموم جوانان و اطفال در خواندن گل زرد پیدا نموده مدیر مجله آبونمان یکساله مجله را برای دختران و پسران و کلیه اطفال مکتب از دو تومان به پانزده قران تخفیف داده و نیز زن‌های بی بضاعت و کسبه بازار را مشمول همین حکم دانسته است. بنا براین برای این قبیل اشخاص آبونمان سالیانه ۱۵ قران بوده است.

در همین شماره محل تکفروشی مجله نقاط ذیل در طهران معین شده است: ناصریه کتابخانه گنج دانش بالای لاله‌زار کتابخانه حسینیه. چهارراه حسن آباد درمانتان جاوید.

قیمت تکنمره نیز از شماره ۴ در همه جا شش شاهی شده است. و برای این تخفیف دفتر مجله در ص ۳ شماره ۴ شرح مفصلی تحت عنوان (گل زرد در دست مردم) نوشته و در آنجا حساب مختصری از تک فروشی مجله نموده و از استقبال شایانیکه مردم نسبت بقرائت مجله نموده سپاس‌گزاری کرده و در خاتمه متذکر شده است: حق آن بود که وزارت جایله معارف با اداره گل زرد که بتوسط یک عده از بهترین نویسندگان و شعرای دانشمند جوان اسباب فرانت عده کثیری از هموطنان خود را فراهم

-۱۵۷-