پرش به محتوا

برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد چهارم.pdf/۱۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف عين بعده الدال
عدل، عدل مظفر
 

کشانید ولی چون این کار موافق روحیه‌ام نبود از آن صرف نظر نمودم و مجدداً بفرهنک مراجعت و بریاست دارالمعلمین تبریز منصوب، سپس ریاست دارالفنون وریاست تحقیق اوقاف مرکز و کفالت اداره کل اوقاف و اخیراً بریاست اوقاف اصفهان منصوب گردیده‌ام. این بود اجمالی از شرح احول آقای ستوده بقلم خود‌ایشان در حال تحریر این قسمت آقای ستوده بازنشسته شده‌اند.

(۷۹۰) عدل

روزنامه عدل در تهران در سال ۱۲۹۲ شمسی تأسیس و هفته سه بار منتشر شده است. در تاریخ ۲۲ تور ۱۳۰۲ شمسی شورای عالی فرهنگ امتیاز این روزنامه را بنام ( حاج شیخ جعفر ( تصویب نموده ولی چون نامبرده روز نامه عدل را تا ۲۲ قوس سال مذکور منتشر ننموده وزارت فرهنک طبق آگهی که در جراید نموده ملزم کرده است که صاحب امتیاز برای انتشار آن باید اقدام بتجدید امتیار بنماید. نگارنده تا کنون اطلاعی ندارد که این روزنامه مجدداً منتشر شده است یا نه.

(۷۹۱) مدل مظفر

رور نامه هفتگی عدل مظفر باژلاتین در شهر همدان تأسیس و در سال ۱۳۲۴ قمری منتشر شده است. این روزنامه بمدیری ) دکتر حسن خان طبیب علی ) که در دستگاه ظهیرالدوله حاکم همدان بوده تأسیس و انتشار یافته و پس از نشر سیزده شماره تغییر اسم پیدا کرده و در سال ۱۳۲۵ قمری بنام ( اکباتان ( منتشر شده است. ) تاریخ مطبوعات و شعر فارسی ص ۱۱۸ )

(۷۹۲) عراق

روز نامه عراق در شهر اراک ) سلطان آباد و با عراق سابق ) بمدیری و مؤسسی آقای باقر موسوی) تأسیس و شماره اول آن در اول اسفند ۱۳۱۲ شمسی منتشر شده است. با نبودن هیچگونه وسیله در شهر اراک و بیعلاقگی مردم آنجا بترانت روزنامه آقای موسوی با همکاری دسته‌ای از جوانان منور الفکر اقدام بتأسیس و نشر روزنامه عراق نموده و برای این منظور آقای باقر موسوی در سال ۱۳۱۱ شمسی چاپخانه‌ای از اصفهان خریداری و بعراق حمل کرده و تدریجاً در توسعه و تکمیل آن کوشیده تا اینکه چاپخانه آبرومندی بنام (چاپخانه موسوی دایر نمود و روز نامه در همین چاپخانه طبع می‌گردید.

روزنامه عراق در بدو پیدایش دارای دو صفحه بوده و از ۱۵ مرداد ۱۳۱۳ شمسی با مزا پای بیشتری در چهار صفحه منتشر گردیده و از ایما نماه ۱۳۱۴ یبعد مصور و با وضع ریبائی یومیه شده است شماره مسلسل ۳۸۵ سال چهارم آن در چهار صفحه بقطع وزیری بزرگ در چاپخانه سربی (موسوی) طبع و در تاریخ یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۱۵ مطابق ۲۲ محرم ۱۳۵۶ قمری توزیع گردیده است. با اینکه در این سال و

--