پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۹۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف پ بعده الياء
پیکار
 

خود ضياء الواعظين و موسوی زاده را باین محاکمه روانه نموده و افتخار عدالت را بدرقه ایشان مینمائیم . اگر این محاکمه بضرر ما هم تمام شده و رفقای ما محکوم شوند باز ما خرسندیم که راه قضاوت و رسیدگی بهمت آزادی مفتوح گردید..... بدیهی است در این محاکمه قانون علنی بودن آنرا ایجاب مینماید وجوه آزادی خواهان حضور داشته و هیئت منصفین و حاکمه نیز بنام خداوند و انتقام سهمگین ملت بمسؤليت وجدانی و قضاوت عادلانه متوجه شده رای محکمه را بر پایه بیطرفی و عزت نفس خواهند نهاد . »

فرخی در شماره ۳۸ سال دوم طوفان تحت عنوان ( در راه آزادی ) نتیجه محاکمه را اینطور مینویسد : « بعد از ظهر رفقای محترم ما ضياء الواعظين مدیر جریده ایران آزاد و موسوی زاده مدیر سابق طوفان، صاحب امتیاز پیکار مدیر مسول قيام بسمت اصفهان و یزد حرکت کردند . بما میگویند مصالح مملکت و مقتضیات کنونی حرکت آنها را ایجاب نموده است . برای ملت ایران که جوانهای نیرومندی در راه مصالح مملکت تهیه دیده است و برای ما که آماده شده ایم خود و هزاران نفر امثال ضياء - الواعظین و موسوی زاده را بقربانگاه آزادی تقدیم نمائیم این هدايا وتحف باستان حریت قیمتی ندارد ولی آیا این قربانیها برای مصالح مملکت میباشد یانه برما پوشیده است .» در شماره ۳۹ سال دوم طوفان متن تلفون موسوی زاده که بعنوان تودیع مخابره نموده بدین قسم چاپ شده است : « نمره ٤٩١ مورخه ۲۳ دلوه توسط طوفان شفق سرخ ، کوشش . اتحادیه جراید مقدسه ملی . نظر بمسافرت اجباری که تسریع آن از طرف رئیس محترم دولت امر و تاکید شده بود از زیارت و تودیع دوستان محروم و بدین وسیله ادعيه خالصانه تقدیم و موفقیت عموم را در انجام وظایف ملیه از خداوند متعال درخواست مينمائيم . ضياء الواعظين - موسوی زاده »

پس از این تبعید دیگر اسمی از موسوی زاده در جراید دیده نمیشود تا پس از وقایع شهریور ۱۳۲۰ و تاسیس حزب دموکرات ایران رهبری قوام السلطنه که مجدداً موسوی زاده وارد صحنه مبارزههای سیاسی شده و با انتخاب نامبرده بسمت معاونت رهبر کل در حزب و وزارت دادگستری در کابینه قوام السلطنه ، مجدداً نام موسوی زاده برزبانها افتاد و بخصوص جراید دست چپ از هیچگونه حمله و انتقادی نسبت باین مرد شریف خودداری نکردند. موسوی زاده پس از برکناری از وزارت دادگستری مدتی هم باستانداری طهران برقرار گردید. با برکنار شدن قوام السلطنه از میدان سیاست و ضعف تشکیلات حزب دموکرات ایران قهراً موسوی زاده هم از مداخله در امور محروم و اکنون از هر گونه فعالیتی برکنار است.

(٣۵٧) پیکار

در سال ۱۳۰۹ شمسی يك مجله سری بنام ( پیکار ) در شهر ليپزيك آلمان، بزبان فارسی ؛ تاسیس و منتشر شده است. نگارنده تاکنون نمونه از این مجله و یا

-۸۹-