پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۹۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الياء
پیامبر باختر؛ پیام جدید؛ پیش آهنگی ایران
 

دهد . پیام مادح این و آن نیست... یگانه اتكاء و استظهارش بعد از داور توانا بافکار توده حقیقی ملت یعنی قسمت زحمت کش جامعه است که هم اکنون برای خدمت آنان میرود با هر قسم مخاطراتی مقابله نماید . شماره های ملل پیام بشما ثابت خواهد نمود که در تمام مدعیات خود راه صداقت و صواب را پیموده و ذره در وظایف خود قصور نخواهد ورزید.»

آقای ابراهیم فخرائی علاوه بر تأسیس روزنامه پیام مجله فروغ را نیز در رشت منتشر نموده اند و ما در حرف ف کتاب از آن مفصلاگ تگو خواهیم کرد . آقای فخرائی از آزادیخواهان گیلان و از قضات دانشمند بشمار میروند. هنگامیکه نگارنده در سال ۱۳۱۹ شمسی در ملایر مشغول خدمت بفرهنك بودم، محضر ایشان دست داد و آقای فخرایی در آن تاریخ رئیس دادگستری ملایر بودند. حسن خلق و نيك محضری ایشان همه را مجذوب اخلاق و رفتارشان کرده بود. از آن پس دیگر نگارنده را اتفاق ملاقات با ایشان دست نداده است.

(۳۵۰) پیامبر باختر

روزنامه پیامبر باختر هر نوزده روز یکبار در شهر واشنگتن از بلاد آمریکا از طرف بهائیهای مقیم آنکشور بمنظور تبلیغ مذهب بهاء منتشر شده است . این روزنامه ابتدا بنام ( نجم باختر ) بوده و بعدا باسم پیامبر باختر تغییر پیدا کرده است برون در کتاب شعر و مطبوعات فارسی (ص ۵٩) مینویسد من از روزنامه نجم باختر نمونه هایی در دست دارم و شماره اول آن در ماه مارچ ۱۹۱۱ میلادی ؛ بدو زبان فارسی و انگلیسی انتشار یافته است.

(۳۵۱) پیام جدید

در سال ۱۳۰۲ شمسی در طهران مجله بنام پیام جديد بطور ماهیانه تاسیس و منتشر شده ولی نگارنده تاکنون نمونه از آن را ندیده ام .

(۳۵۲) پیش آهنگی ایران

مجله پیش آهنگی ایران بصاحب امتیازی ( احمد - امین ) در طهران تاسیس و شماره دوم سال اول آن در آذر ماه ۱۳۰۶ شمسی در چاپخانه خاور طبع و منتشر شده است محل اداره خیابان پستخانه • قیمت تك شماره يك قران . وجه اشتراك ساليانه دوازده قران؛ ششماهه شش قران . روی جلد مجله این جمله بعنوان شعار درج است :

« ادبوا اولادكم بغير آدابكم لانهم خلقو الزمان غير زمانكم » و نیز روی جلد مجله اینطور معرفی شده : ( مجله ایست تربیتی که در تکمیل روحیات محصلين وتقويت حیات پیش آهنگی ایران میکوشد. » مجله مذکور بقطع پستی و هر شماره آن ۲۰ صفحه است از شماره ٤ و ٤ که یکجا منتشر شده ( محمد صادق حسینی ) نیز مدیری مجله معرفی شده و شعار پیشاهنگی که روی آن آماده باش نوشته در گوشه چپ پشت جلد چاپ

-۸۳-