پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۳۴۱

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ر بعده الواو
روزنامه رسمی دولت ایران
 

اساساً بمدار خویش انداخته لهذا کابینه محترم حالیة بتصویب مجلس مقدس روزنامه رسمی را با اساس محکم تأسیس فرموده، روزنامه رسمی با پرگرام ذیل از یوم سه شنبه بمبار کی منتشر می‌گردد، قرائت این روزنامه برای اشخاصیکه رسما در خدمت بدولت اشتغال دارند از فرائض است زیرا که مطالبش از روی تحقیق و واقعیت و رسمیت است و از احتمالات ومسموعات و اخبار غیر مستقیه دور. روزنامه رسمی در هفته سه مرتبه و در هر مرتبه به اندازه دو ورق بزرک مسولی حالیه است که بطور مجله یقطع مطبوعی مقطع و دارای سی و دو صفحه خواهد بود « شماره اول بر خلاف این وعده ۴۸ صفحه است، مؤلف » قیمت اشتراک در طهران سالیانه چهل و پنج و در ولایات داخله ۵۵ قران و در خارجه هفت تومان است که معادل با سی و پنج فرانک تقریبی بوده باشد. تک فروشی این روز نامه در تهران شاهی است. این روز نامه در شماره‌های اول تا چهار پنج نمره بملاحظه مذاکرات مجلس مقدس که عقب افتاده چهل و هشت صفحه بطبع می‌رسد ولی قیمت همان دو ورق است. »

مطالب مذکور تاریخچه از تأسیس و پیدایش روزنامه رسمی دولت ایران است بخلاصه اینکه روزنامه رسمی روزنامه‌ایست دولتی و دولت بتصویب مجلس شورایملی برای نشر اخبار مربوط بوزارتخان‌ها و ادارات دولتی وقوانین و صورت مذاکرات مجلس شورای ملی آنرا تأسیس و منتشر نموده است. ولذا مندرجات آن عموماً اخبار رسمی و قوانین مصوبه و غیره است که از هر وزارتخانه در زیر نام آن وزارتخانه ثبت شده است. مدیریت روزنامه رسمی دولت ایران از بدو تأسیس بعهده مرحوم موید المالک فکری بوده «شرح احوال بضمیمه عکس‌ایشان در ذیل روزنامه پلیس ایران بتفصیل چاپ شده خوانندگان گرام بدانجا مراجعه فرمایند و تا هنگام فوت موید الممالک یعنی ثور ۱۳۳۶ قمری تحت نظر و بمدیریت آنمرحوم منتشر شده است.

پس از فوت موید المسالک بموجب حکم رسمی وزارت داخله و ابلاغ شاه وقت در جوزای سال ۱۳۲۶ قمری مدیری روزنامه بعهده فرزند آنمرحوم، شاهرخ فکری واگذار می‌گردد و نامبرده روزنامه را مرتباً تا آخر برج اسد ۱۳۳۶ منتشر می‌نماید. آخر برج اسد بواسطه عدم تکافوی بودجه از طرف آقای وثوق الدوله رئیس الوزرای وقت ابلاغ تعطیل موقتی روزنامه تا موقع تکمیل بودجه صادر می‌گردد. و تعطیل روز نامه ادامه پیدا می‌کند تا در اواخر کابینه آقای قوام السلطنه یعنی در جدی ۱۳۰۱ شمسی مجدداً اداره روزنامه بعهده (آقای فخر الدین وفا مدیر روزنامه شهاب) واگذار گردیده و روزنامه تحت نظر‌ایشان منتشر شده است روزنامه ایران مورخ ۱۲ جدی ۱۳۰۱ در ضمن اخبار داخله راجع بانتشار مجدد روزنامه اینطور می‌نویسد: « روزنامه رسمی در دوره دوم مجلس شورایملی تأسیس گردید که مطابق معمول محتوی اخبار قطعی تشکیلات حکومتی و درج تمام مذاکرات مجلس و انتشار تمام تعیین‌های رسمی و حکومت‌ها و مامورین دولتی می‌باشد و چون لازم بود عین مذاکرات مجلس شورایملی کاملاً انتشار یابد دولت مجدداً بناسیس روزنامه مزبور مبادرت نمود نظر باینکه لازم بود شخص فاضل و طرف اعتمادی عهده دار مسئولیت انتشار روزنامه مزبور باشد از طرف وزارت داخله مدیریت روزنامه مزبور باقای فخر الدین وفا مدیر روزنامه ملی

-۳۳۰-