پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۳۳۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ر بعده العين
رعد، رعد امروز؛ رعد قزوین
 

شده و هر نوبت ۱۵۰۰ نسخه از آن با چاپ سربی در « مطبعه روشنائی » طبع گردیده در روزنامه رعد نیز سید دست از حمله و انتقاد از رجال وقت بر نداشته بخصوص نسبت بوثوق الدوله که حملات شدیدی می‌نماید تا اینکه بالاخره وثوق الدوله مدیر رعد را بمحاکمه دعوت می‌نماید. گرچه در این محاکمه سید فاتح می‌شود ولی عوامل دیگری بر علیه او قیام نموده و باعث می‌شود که او ایران را ترک وبقصد مسافرت برایون در سال ۱۹۱۷ میلادی مطابق محرم ۱۳۳۵ قمری از راه روسیه حرکت نماید. سید در آخرین شماره سال سوم رعد در ضمن بک اخطاریه تعطیل موقتی روزنامه را بقارئین اعلام میدارد. و شاید علت تعطیل روزنامه پیشرفت قشون عثمانی در ایران بوده و چون سید طرفدار متفقین بوده ناچار بتعطیل روزنامه و ترک ایران شده است پس از مراجعت سید از روسیه بار دیگر روز نا مه رعد در طهران منتشر شد و انتشار آن تا جمادی الاخره ۱۳۳۶ قمری ادامه داشت. در این وقت کابینه آقای مستوفی الممالک پیش آمد « حوت تیلان تیل ۱۲۹۶ » و در کابینه‌ایشان تمام جراید سیاسی از قبیل وعد، شوری، ایران نو تعطیل گردید. روزنامه رعد بار دیگر از توقیف خارج شد و از روز سه شنبه ۱۸ ربیع الثانی مطابق اول برج دلو ۱۲۹۷ مجدداً اشاعه یافت و کم و بیش تا کودتای حوت ۱۲۹۹ منتشر می‌گردید. برای اطلاع از شرح احوال سید بحرف ب کتاب کلمه برق رجوع شود.

(۵۸۱) رعد امروز

در تاریخ پانزدهم تیر ماه ۱۳۰۵ شمسی شورایعالی معارف امتیاز روزنامه رعد امر وزرا در تهران بمدیری « آقا میرزا علی قمی حقنویس » تصویب نموده ولی این روزنامه هیچگاه منتشر نشده است.

(۵۸۲) رعد قزوین

روزنامه رعد قزوین بصاحب امتیازی و مدیر مسئولی (سید علی) در شهر قزوین تأسیس و شماره اول آن در سال ۱۳۲۹ قمری منتشر شده است. لازم است یاد‌آور شویم که شماره اول این روز نامه بنام رعد منتشر شده و از شماره دوم ببعد کلمه قزوین با سم روزنامه « رعد قزوین » اضافه شده است. علت افزودن کلمه قزوین این بوده که پس از اولتیماتوم روس و انگلیس بایران جمعی از ایرانیان که مخالف با اولتیماتوم بودند ترک یار و دیار خود کرده آواره بیابان‌ها و کوه‌ها شدند من جمله از این فراریان آقای آ سید علی مدیر روزنامه رعد بود که پس از نشر شماره اول روزنامه، مدت شش ماه در جنگل‌های سواحل بحر خزر متواری بود. در اثنائیکه مدیر رعد متواری بود، سید ضیاءالدین طباطبائی، مدیر روزنامه‌های شرق و برق؛ بعلت توقیف آند و روزنامه، روزنامه رعد را منتشر ساخت و با این عمل در حقیقت اسم روز نامه دیگری را غصب نمود. پس از یکسال و‌اندی که آقا سید علی خواست مجددا روزنامه خود را منتشر سازد ناچار شد کلمه قزوین را باسم روزنامه اضافه کند و روز نامه را بنام « رعد قزوین » منتشر نماید.

رعد قزوین پس از نشر ۲۱ شماره چون در مقابل زورگوئی‌های خارجیان و مرتجعین

-۳۲۱-