پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۸۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الدال
دانشکده؛ دانشکده اصفهان
 

دوازدهمین شماره مجله دانشکده منتشر شد، نتیجه فکر و مساعی جوانان ادیب و نو خواستگان عالم ادب با بی اسبابی تمام و نداشتن مجال و اشتغال بتحصيلات وامتحان های سالیانه باز با بهترین طرز و جدی ترین اسلوبی در نمرات دوازده گانه مجله منعکس و بارباب ذوق اهدا گردید. ما انکار نداریم که ایران بمجلات ادبی کامل تر و جامع تر و زیبا تری محتاج بوده و نمیتوان بيك مجله كوچك قناعت ورزید زیرا ایران سر زمین فکر وخیال و ذوق و فلسفه است و اختصاصی که در عالم احراز نموده است همانا بادبيات و شعر و افکار تابنده دلنشين متفکرین زبر دست خود بوده...»

بغیر از عباس اشتیانی ( آقای اقبال استاد دانشگاه ) و ( رشید یا سمی ) که در ذیل مقالات ( رشید کرمانشاهی عضو دانشکده امضا نموده ، نویسندگان و مترجمین دیگر مجله عبارتند از ) اصغر شیرازی ( آقای علی اصغر حکمت ، و حیدر علی کمالی ( که اشعاری در مجله دارد ) و ( س . م ) و ( س . رضا هنری . عضو دانشکده ) و اسد الله انتظام» و غیره ، میباشند.

آقای ملک الشعرای بهار - آقای ملک الشعرای بهار که در ذیل مقالات امضای « م . بهار » نموده ، از شعراء و نویسندگان بزرك و معروف ایرانند . نامبرده از ادبا و شعرای نامی ایران و از خدمتگزاران قدیم مطبوعات است . مدتی در مشهد و طهران روزنامه و مجله دائر و منتشر نموده اند . علاوه بر مقامات علمی و ادبی و شاعری که در ایشان است سیاستمداری مبرز و عالیقدر و پیوسته در مبارزات سیاسی چه در مجلس شور ایملی و چه در خارج وارد بوده و لذا چند بار از طرف حکام وسلاطين وقت مورد بی مهری قرار گرفته و يك مرتبه از طهران برای مدتی تبعید گردیده است . از تالیفات نفیس و گرانبهای ایشان، علاوه بر کتبی که تصحیح و تحشیه نموده سه مجلد كتاب سبک شناسی است که در نوع خود بی نظیر است. در دوره ۱۵ از طرف مردم طهران بنمایندگی مجلس انتخاب گردید و در اواخر این دوره ظاهرا بعلت کسالت مزاج سفر اروپا نمود و اکنون در سویس اقامت دارد . از ایشان در ذیل روزنامه نوبهار باز گفتگو خواهیم کرد.

(۵۲۸) دانشکده اصفهان

مجله دانشکده اصفهان، در شهر اصفهان بمدیری آقای میرزا عباسخان متخلص بشیدا ، تاسیس و در سال ۱۳۰۳ شمسی منتشر شده است . شماره اول مجله بمدیری آقای شيدا و معاونت آقای مومن زاده با چاپ سنگی و خط نستعلیق ، بقطع خشتی طبع گردید . و در برج دلو ۱۳۰۳ شمسی مطابق رجب ١٣٤٣ قمری انتشار یافته است . این مجله از انتشارات انجمن دانشکده اصفهان است و نویسندگان آن تمام اعضاء انجمن و در حقیقت تاسیس مجله بمنظور نشر آثار شعرای عضو انجمن بوده است . بنابر این بی مناسبت نیست شمه از پیدایش انجمن دانشکده و ارتباط آن با آقای شیدا مدير مجله گفتگو نمائیم.

-۲۷۲-