پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده اللام
بلاغ، بلد الامين، بلدیه
 

این عناوین است:(۱- لزوم دیانت بر هر بشری وجواب مقالات ممو هه ضد دیانت ۲-سهولت طریق تعلیم دین و انحصار دین حق باسلام. ۳- تزریق دین بزبان علمی دقیق با ملاحظه تناسب عصر و بزبان ساده و شیرین. ۴- حیات اجتماعی و فلسفی آن. ۵- تهذیب دین حق از تهمت‌ها وخرافات مشهوره ۶- قران حدیث - اخلاق وقایع مهم اسلام - تبلیغ - مستظرفات.)

از عناوین فوق و همچنین فهرست مندرجات شماره اول (بیانیه - مجاهده و کلمات قصار - باب مدینه علم - عصمت بشر - مالی و آمال - اشارت و بشارت فروغی از کلمات قصار -) معلوم می‌گردد که مجله بلاغ کاملاً یک مجله‌ایست دینی و اخلاقی قیمت اشتراک سالیانه آن پانزده قران - ولایات ماضافه اجرت پست تک نمره یکقران.

لازم بیاد‌آوری است که (نصرت الله) مدیر مجله بلاغ غیر از نصرت الله نوریانی مدیر مجله پرچم اسلام است؛ که در ذیل کتاب تاریخ جراید و مجلات ایران از او گفتگو خواهیم کرد.

(۲۹۰ ) بلد الامین

روزنامه هفتگی بلد الامین بمدیری (میرزامحمد صادق ) با چاپ سنگی در شهر مشهد تأسیس و شماره دوم آن در تاریخ ۲۸ محرم ۱۳۲۸ قمری منتشر شده است. بلد الامین هر شماره آن در چهار صفحه بقطع ۷/۵ در ۱۳ سانتیمتر و با چاپ سنگی و خط نسخ طبع گردیده. وجه اشتراک آن در مشهد ده قران، در سایر شهر‌های ایران ۱۲ قران، در ممالک خارجه ۱۵ قران،

برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی ( ص ۵۵) مینوید من نمرات ۶۰۲ ۱۲، ۱۵، ۱۷ این روزنامه را در دست دارم.

(۲۹۱ ) بلدیه

روزنامه بلدیه در شهر طهران بصاحب امتیازی و مدبری(مرتضی موسوی و میرزا ابوالقاسم همدانی)در سال ۱۳۲۵ قمری تأسیس ومنتشر شده است ، قبل از آن که ذکر خصوصیات این روزنامه بپردازیم لازم است یادآور شویم که گرچه اسم این روزنامه( بلدیه) است و چنین بنظر میرسد که روزنامه مذکور از نشریات اداره بلدیه طهران میباشد در صورتیکه در هنگام تأسیس این روزنامه اداره بلدیه هنوز در طهران و همچنین در سایر شهرها تشکیل نگردیده بوده است چنانچه در چند شماره روزنامه خبر تأسیس قریب الوقوع بلدیه را میدهد. منجمله در شماره ۱۰ روزنامه بعنوان (بشارت) خبر تأسیس بلدیه را داده و مینویسد ریاست آن بعهده (حاج رد میرزا کاشف السلطنه) است. و نیز در شماره ۱۱ روزنامه چنین نوشته است: « چون از ابتدا این جریده متعاق باداره بلدیه بوده و بآن اسم نیز موسوم گشته چندیست که بواسطه دایر نشدن اداره

-۱۷-