پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ب بعده الرا
برگ سبز برید شمال، بستان
 

ومدت بیست سال یعنی تا پس از شهریور ۱۳۲۰ شمسی در خارج مملکت بسر می‌برد. پس از مراجعت بایران در دوره چهاردهم بنمایندگی مردم یزد بمجلس شورایملی رفت و تا آخر این دوره سمت نمایندگی داشت در همین ایام احزاب مختلفی در طهران تشکیل داد که مهمتر از همه حزب وطن بود. وی در ایران متهم بطرفداری از سیاست انگلستان میباشد و از اینرو احزاب دست چپ جداً با او مخالفند. سید در دوره ریاست وزراتی قوام السلطنه مدتی زندانی و از هر گونه فعالیت سیاسی برکنار بود فولا که آزاد شده بصورت ظاهر فعالیتی ندارد.

(۲۸۴ ) برک سبز

روزنامه برگ سبز در شهر اردبیل بمدیری ( فضل الله شیخ الاسلام‌زاده ) تأسیس و در سال ۱۳۲۹ قمری هر پانزده روز یکشماره با چاپ سنگی منتشر شده است.

برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی ( ص ۵۵) مدیر و نویسنده روز نامه برک سبز را ( آقا میر احمد ) ضبط کرده و می‌نویسد من نمرات ۴، ۷، ۹؛ ۱۰، و ۱۲ این روزنامه را در دست دارم. بنا بر نوشته برون در کتاب مذکور شماره اول برک سبز در تاریخ ۲۷ ربیع الثانی ۱۳۲۶ قمری منتشر شده. هر شماره روزنامه در چهار صفحه بقطع ۸/۰ در ۱۱ سانتیمتر؛ با چاپ سنگی و بخط نسخ درشت بوده و به اشتراک سالیانه آن در اردبیل ده قرآن؛ در سایر شهر‌های ایران ۱۵ قرآن؛ در روسیه چهار منات؛ در ترکیه ۴۰ مجیدی. در اروپا ده فرانک است.

(۲۸۵) برید شمال

روزنامه برید شمال بمدیریت (بابا معصوم زاده) در شهر خوی تأسیس و در سال ۱۳۴۰ قمری با چاپ سنگی هفته یک شماره منتشر شده است.

(۲۸۶) بستان

روز نامه بستان در اصفهان بمدیر مسئولی و مؤسسی (حسین سراجی) و سردبیری (ب) تأسیس و شماره اول آن در چهار صفحه بقطع متوسط در مطبعه سربی(پروین مؤسسه عرفان) طبع و در تاریخ دو شنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۰۵ شمسی مطابق ۲۵ شعبان ۱۳۴۵ قمری منتشر شده است. بستان روزنامه ایست هفتگی و در عنوان آن به ینقسم معرفی شده اجتماعی ، علمی ، تاریخی، ادبی، اخلاقی ، فکاهی، کاریکاتوری ، طرف دار کارگر و رنجبران> محل اداره روزنامه: اصفهان کتابخانه عمومی . قیمت اشتراک داخله سالیانه ۲۴ قران ؛ برای محصلین و کارگران نصف. خارجه اجرت پست علاوه میشود . با کمترین قیمت اعلانات درج میشود . تک شماره ه شاهی.

مقاله افتتاحی روزنامه که تا اندازه از سبک مندرجات آن خبر میدهد تحت عنوان

-١٤-