پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۳۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ح بعده القاف
حقوق ، حقيقت
 

در سایر شهرها ۱۷ قران، در خارج ایران ۱۵ فرانك

روزنامه حقوق پس از آنکه مدتی تعطیل بوده مجددا در سال ۱۳۳۹ قمری به مدیری آقای نقیب زاده ( از افق مطبوعات طهران طلوع نموده و منتشر شده است . در شماره ٤ سال اول مجله علم و اخلاق مورخ اور ۱۳۰۰ مطابق رمضان ۱۳۳۹ قمری شرحی بعنوان تقریظ درباره این روزنامه بدينقسم نوشته است :

و هم در این سال مجله حقوق که لیاقت و فضائل ممتازه موسس آن مشهود خاص وعام است زینت بخش مطبوعات ایران گردید.»

سلیمان میرزا اسکندی - مرحوم سلیمان میرزا فرزند محسن میرزای کفیل الدوله يسر حاج محمد ظاهر میرزا مترجم معروف پسر جهانگیر میرزا پسر عباس میرزای نا السلطنه فرزند فتحعلیشاه در دوره دوم مجلس شورای ملی بوکالت انتخاب شد و در دوره سوم بنمایندگی اصفهان انتخاب گردید. مدتی نیز سمت وزارت فرهنك را داشت قبل از دوره پهلوی ریاست حزب دموکرات و بعد از آن پیشوائی حزب توده را بر عهده گرفت و تا هنگام فوت باین سمت باقی بود. نامبرده در روز شنبه ۱۷ دیماه ۱۳۲۲ شمسی در طهران وفات نمود و جنازه او پس از تشریفات لازم حمل بامزاده عبد الله گردید.

(۴۸۱) حقیقت

روزنامه حقیقت ابتدا در سال ۱۳۲۵ قمری در طهران تاسیس و منتشر شده و یرون نام این روزنامه را در کتاب خود ص ۷۸) کتاب (برون ذکر کرده ولی نگارنده تا کنون نمونه از آن دست نیاورده ام. برون نیز در ذیل اسم روزنامه یاد آور می شود که نمونه آنرا در دست ندارد و دیده است . بنابراین از این روزنامه هیچگونه اطلاعی در دست نیست و اما روزنامه دیگری بهمین نام (حقیقت) در سال ۱۳۰۰ شمسی در طهران منتشر شده که بذکر خصوصیات آن میپردازیم روزنامه حقیقت در طهران به صاحب امتیازی ( ع . بهبهانی) و مدير مسؤلی (س.م) تاسیس و شماره اول آنروی يك ورق بزرك ، با چاپ سربی، در مطبعه ایران طبع و در تاریخ ۹ جدی ۱۳۰۰ شمسی منتشر شده است. این روزنامه خودرا ( اجتماعی و طرفدار رنجبران و اتحادیه های کارگران » معرفی نموده و شعار روزنامه جمله « رنجبر روی زمین اتحاد » میباشد که بالای اسم روزنامه چاپ شده . محل اداره طهران خیابان پستخانه . قیمت روز نامه یکاله داخله ۵٠ قران ، خارجه ۶٠ قران . ششماهه ۳۰ و ۳۵ قران . طرز انتشار روز نامه هفته دوبار بوده و روزهای ۳ شنبه و پنجشنبه منتشر میشده است . در عنوان روز نامه علاوه بر خصوصیات مذکور این رباعی درج است :« ای آنکه بزور ثروت خود مستی * دانی بود پس بلندی پستی . گرکارگر امروز شود خوش باتو * فردا که انتقام ایمن هستی »

مقاله افتتاحی روزنامه باین عبارات شروع میگردد : حقیقت . راستی میتوان این كلمه قشنگ این ارمان و این ایده آل تمام بزرگان و متفکرین دین را موضوع مقصود قرار

-۲۲۴-