پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۲۳۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ح بعده القاف
حقایق
 

بنمایندگی انتخاب گردید . مرحوم دکتر مودب الدوله نفیسی اول کسیت که در ایران بوزارت بهداری رسید و نخستین وزارتخانه ای را که بعنوان (وزارت صحیه وا مور خيريه) تشکیل شده او تاسیس نموده است.

هنگامیکه اعلیحضرت فعلی، در زمان ولیعهدی ، در سویس مشغول تحصیل بودند دکتر بعنوان پیشکاری والا حضرت در سویس بود و تا موقع مراجعت بایران ، نامبرده نیز در سویس بسر میبرد ، پس از ورود بایران نیز مدتی پیشکاری علیا حضرت ملکه سابق را داشت. روابط دکتر با دربار سلطنی سبب شده بود که اعلیحضرت محمد رضا شاه نسبت یوی لطف مخصوصی داشته و در موقع بیماری که منتهى بمرك او شد پیوسته از احوالش تفقد میکردند حتی یکمرتبه هم در روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه ۱۳۲۸ بعنوان عیادت بمنزل او رفتند و این کار البته جز در مورد ایشان در مملکت سابقه نداشته است. دکتر پس از يك در خدمت بخلق واحسان باقرا و ستمدیدگان عاقبت روزشنبه چهارم تیر ماه سال ۱۳۲۸ شمسی دنیارا وداع نمود و داعی حق را لبيك گفت. از طرف در بار شاهنشاهی در روز بعد مجلس ترحیمی در مسجد سپهسالار منعقد گردید . خاندان نفیسی در ایران شهرت بسزائی دارند؛ آقایان سعید نفیسی نویسنده معروف ، دکتر حسن مشرف نفیسی وحسین نفیسی و مهندس فتح الله نفیسی برادران آنمرحومند و آقایان دکتر عباس نفیسی ، دکتر ابوالقاسم نفیسی و مهندس حبیب نفیسی پسران فاضل و دانشمند آنمرحوم بشمارند.

(۴۷۷) حقایق

روزنامه مصور و هفتگی حقایق در شهر بادکوبه بمدیری ) میرزا علی محمد خان اویسی) تاسیس و در سال ۱۳۲۵ قمری منتشر شده است. شماره اول این روز نامه در تاریخ هفتم صفر سال مذکور منتشر شده و جمعا از این روزنامه هشت شماره انتشار یافته است. آقای میرزا علیمحمد خان اویسی اهل اصفهان ادیبی فاضل و دانشمند و عالمی سیاسی و خردمند میباشد. هنگامیکه روزنامه حقایق را منتشر میساخته در بادکوبه نایب کنسول ایران بوده است. وی علاوه بر روزنامه حقایق کتابی بزبان فارسی بنام سر گذشت پرویز ( تالیف و در اسلامبول بطبع رسانیده است. این کتاب حاوی دو پرده نمایش تاریخی است که در کمال سادکی و حلاوت یگرشته از اوضاع تا ریخی در بار خروو پرویز را بنظم در آورده و در پایان آن تمثال ) زردشت ، خسرو پرویز ، شیرویه و تجلی زردشت ) را بچاپ رسانیده است.

(۴۷۸) حقایقی

در تاریخ ششم مهرماه ۱۳۰۴ شمسی شورایعالی معارف امتیاز روزنامه حقایق را بمدیری ( میرزا محمدی انشالی ) در شهر رشت تصویب نمود . روزنامه حقایق بعد از استقرار سلطنت اعلیحضرت رضا شاه پهلوی بطت گوشه گیری مدیران ، مرحوم انشائی

-۲۲۲-