پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۹۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف جيم بعده الها
جهان زنان
 

مقاله مذكور ، مقاله دیگری تحت عنوان ( زنان جهان ) نوشته شده . این مقاله راجع بزان قبل از اسلام و صدر اسلام و قرون دوم تا چهارم هجری و تا قرون اخیر اسلامی است . شعار مجله که روی جلد چاپ شده عبارت از دستی است که با دو انگشت خود صفحه ایرا گرفته و روی صفحه در شماره اول اسم مجله ( جهان زنان ) و از شمار دوم کلمه ( مشهد ) نیز اضافه شده است .

پس از انتشار شماره چهارم مورخ ۱۷ شعبان ۱۳۳۹ قمری ، چون مدیر مجله ( فرخ دین پارسا ) بطهران منتقل شده اداره مجله نیز بطهران انتقال یافته و بنا بر این رو بهمرفته چهار شماره از مجله جهان زنان در مشهد منتشر شده و از شماره پنجم بشرحيكه بعدا خواهیم نوشت در طهران انتشار یافته است. در باره این انتقال در شماره چهارم تحت عنوان ( خدا نگهدار ) شرحی بقلم و امضای ( فخر افاق . پارسا ) مديره مجله و همسر آقای فرخ دین پارسا آورده شده که آنرا عینا نقل مینمائیم : ( چون همسر محترم من برای درك فيض رئيس حقيقی خود حضرت آقای رئيس الوزراء مازم طهران است و منهم باید با او بروم لذا این شماره بعنوان خدا حافظی زودتر از موقع خود منتشر شده و امیدوارم جبران کسوریکه مجله از حیث نفاست طبع ومطالب مفيده در مشهد داشت در طهران جبران شود . » در همین شماره روی طرف دیگر جلد به عنوان (اخطار لازم) اینطور نوشته است: « مجله نوزاد جهان زنان بیاری خدا امید وار است که خدمات خود را در طهران ادامه دهد و نمرات منتشره را مرتبا از طهران برای مشترکین محترم خواهد فرستاد.»

فرخ دین پارسا - نامبرده از خدمتگزاران قدیمی مطبوعات فارسی و قسمت عمده عمر خود را در ولایات و در پایتخت بخدمات دوانی گذرانیده است . بر حسب در خواست نگارنده شرح احوال خود را مفصلا مرقوم داشته که در حرف عين كتاب كلمه ( عصر حديد ) بنقل آن میپردازیم، آنچه را راجع بدوران خدمت ایشان در مشهد و تاسیس مجله جهان زنان میباشد فعلا در اینجا نقل مینمائیم : « در سال ۱۲۹۲ شمسی از حال تجرد خارج و با خانم فعلی خود ( فخر آفاق پارسا ) که آموزگار بود ازدواج کرد. در این اوان آقای ملک الشعرای بهار مدیر روزنامه ( نوبهار ) با سمت نمایندگی در جز بطهران وارد و برای اداره کردن نوبهار که در طهران منتشر گرديد بكمك ایشان شتافته و امور داخلی روزنامه را اداره مینمود ولی پس از چندی نمیداند براثر کثرت کار یا ضعف مزاج مبتلا بنور استنی و مالیخولیا گردید - پس از در سال که این مرض ( بیم از ابتلای بکلرا ) مرا رنجور ساخت مسافرتی با سمت معاونت شهربانی باراك کرد ولی بمناسبت سقوط از محل مرتفعی موفق باشغال پست نشده و مرض مالیخولیا در بستر بیماری رفع شد - بس از دو ماهی از بستر بیماری برخاست به تهران آمد و در این موقع دارای دو طفل شده بودم که چون در آمد از محل تاسیس روز نامه اخلاق با ادارات جراید تکافوی اعاشه ما را نمینمود با سمت تحویلداری اداره تذکره خراسان بمشهد مسافرت کرد ( سال ۱۲۹۵ شمسی ) قبول این خدمت که بواسطه تامین معاش

-۱۸۲-