پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۸۸

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف جيم بعده الواو
جوانان ایران ، جودت ، جوقای اربر
 

بانجمن روابط بین الملل و شاگردان شبانه روزی و انجمن ادبی فردوسی ) قسمت انگلیسی آن نیز همین مطالب است بضمیمه عکسی از والا حضرت ولا يتعهد و آقای حکمت وزیر معارف وقت و مستر جوردن آمریکائی . محل اداره : کالج البرز . نمره تلفن ١٣١٤ وجه اشتراک برای یکساله مد که در داخله ٦ ريال و خارجه ۱۰ ریال ۰ هر صفحه روز نامه مشتمل بر سه ستون است.

کالج طهران - همانقسم که استیورت موریل در اصفهان و کرمان مدارس شبانه روزی تاسیس نموده ، مبلغین امریکائی نیز در طهران کالج وسیع و بزرگی تاسیس نموده اند که تا کنون دایر و از مدارس مهم طهرانت . تا این تاریخ عده زیادی از این آموزشگاه فارغ التحصیل شده و هر کدام چه در داخل و چه در خارج ایران مشاغل مهمی را عهده دارند . عمارت کالج در خیابان شاهرضای طهران و دارای زمین های ورزشی و قسمتهای مختلف شبانه روزی و لابراتوارهای متعدد است . از کار های مفيد كالج یکی همین انتشار مجله جوانان ایران است . این مجله پس از شهریور ۱۳۲۰ دیگر منتشر نگردیده است .

(۴۵۱) جودت

در تاریخ سوم خرداد ١٣٠۶ شمسی شورایعالی فرهنگ امتیاز روزنامه جودت را در اردبیل بنام آقای (حسن آقا فرزند حاج محمد حسین تاجر اردبیلی) تصویب نموده و شماره اول این روزنامه در مرداد ١٣٠٦ شمسی منتشر شده است . روزنامه جودت تا سال ۱۳۱۷ شمسی هفته دو هفته دو بار ، هر نوبت در ٤٥٠ نسخه منتشر گردیده و قیمت هر شماره آن ۳۰ دینار است . در سالنامه ۱۳۰۹ پارس در باره آقای حسن جودت مدیر این روز نامه مینویسد : « ایشان قبلا برای حاضر کردن تمایل عوام بوسایل جدید زندگانی و تاسیس قرائتخانه و کلوپ نمایش و خرید و وارد کردن مطبعه سربی خدمات قابل تقدیری نموده اند»

(۴۵۲) جوقايي اربر

روزنامه جوقایی اریر (جلفای با هوش) بزبان ارمنی در جلفای اصفهان بمدیری ( بکر ادوار ) تاسیس و منتشر شده . این شخص اهل تزارستان و نماینده ارامنه بوده است. شرح مذکور را راجع باین روزنامه برون در کتاب مطبوعات و شعر فارسی (ص ۷۲) نوشته و اضافه میکنند که من نمونه این روز نامه را در دست ندارم باحتمال قوی تاسیس این روزنامه باید قبل از مشروطیت باشد.

(۴۵۳) جهاد اکبر

روزنامه جهاد اکبر در اصفهان بمدیری ( میرزا علی آقا خراسانی ) و از شماره ٢٦ سال اول بمدیری نامبرده و نویسندگی ( میرزا محمد علی علم ) تاسیس و در سال ١٣٢٥ قمری منتشر شده است . روزنامه جهاد اکبر معمولا در هشت صفحه بقطع روز مه های تربیت و الجناب و غیره ، با چاپ سنگی (دار الطباعه عباس خان ) و خط نستعليق

-۱۷۸-