پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد دوم.pdf/۱۳

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الباء
باختر، باران
 

واما خصوصیات روزنامه باختر در اصفهان، این روز نامه مانند سایر جراید شهرستان ‌ها مندرجاتش عبارت است از یك سرمقاله و بعد مقالات مختلف و اخبار محلی اصفهان ومركز واخبار خارجه و اعلانات است.

روزنامه معمولاً در چهار صفحه با چاپ سربی و بقطع بزرك چاپ و منتشر شده محل اداره روزنامه مدتی در محل اداره روز نامه اخگر (اصفهان حالیه) و زمانی هم در پای قصر شمس آباد بوده است. تنظیم کردن اخبار و قسمتی از مقالات روز نامه مدتی بعهده آقای محمد حسین میرزا فصیح بوده که گاهی اشعاری نیز از نامبرده در روزنامه چاپ شده است.

آقای دکتر حسین فاطمی از جوانان دانشمند و روشن فکر و نوشته‌هایش سلیس و روان است. وی پس از تحصیل مقدمات علوم در اصفهان وطهران عزیمت پاریس و در آنجا موفق بگرفتن درجه دکترا در علم اجتماع و لیسانس در روزنامه‌نگاری گردید در بهمن ۱۳۲۷ بایران بازگشت و در طهران مسکن نمود و در نظر دارد مجدداً روزنامه باختر را پس از دو سال تعطیل منتشر نماید.

سید نصر الله سیف پور فاطمی- سیف پور فاطمی از اهالی نائین اصفهان و فرزند سیف العلمای نائینی است و بهمین مناسبت نام‌فامیلی خود را سیف پور گرفته است، سیف پور تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در اصفهان بپایان رسانیده و بلا فاصله در دبیرستان کالج اصفهان بشغل معلمی مشغول گردید و در اوان اشتغال امتحان دیلم ادبی را داد و بدر یافت دیپلم نائل گردید.

آغاز شهرت و فعالیت او پس از نشر مجله و روزنامه باختر بود هنگامیکه در اصفهان بود بعضویت انجمن شهرداری انتخاب گردیدو پس از آن بسمت شهردار شیراز منتخب گشت و با واگذاری اداره امور روزنامه به برادرش( حسین فاطمی ) بمحل مأموریت خود عزیمت نمود.

در دوره چهاردهم از طرف اهالی نجف آباد و فریدن بنمایندگی مجلس انتخاب گشت. در اواخر دوره چهاردهم مجلس بعلل و جهاتی که منجمله نامساعدی او ضاع ایران با توقف او بود مجبور بمسافرت بانگلستان و امریکا گردید و فعلا نیز در آنجاست سیف پور جوانی فعال و با حرارت و خواهان پیشرفت و ترقی است. وی قسمتی از کتاب تاریخ ادبیات ادوارد برون را بفارسی ترجمه نموده و بنام ( گلزار ادبیات ایران )آن را در یکصد صفحه خشتی چاپ و منتشر نموده است. علاوه رساله‌ای بنام شرح حال شمس الدین محمد حافظ انتشار داده است. وی در دوره چهاردهم مجلس از مخالفین سرسخت دسته اقلیت مجلس و نمایندگان حزب توده بود.

(٢۶٩) باران

در سال ۱۳۰۱ شمسی مجله‌ای در طهران بنام باران بطور پانزده روزه تأسیس و منتشر شده است.

-۳-