پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.

مقدمه


را از برگزیده‌های آن بشمار آورد.

ما آنروزی که از خداوند تمنی کردیم که بآقای صدر هاشمی توفیق اتمام کار خود بخشد تصور می‌کردیم که شاهکار‌ایشان در جلد دوم تمام خواهد شد و وقتی کتاب را بدست من دادند با ولی آنرا باز کردم که به بینم راجع بکیهان چه نوشته است ولی کتاب را تا آخر ورق زدم و معلوم شد که هنوز آقا در حرف ( ر ) است، پس معلوم می‌شود که ایران در مطبوعات از حیث عدد اسماء غنی‌ترین کشور‌های دنیاست و بدین مناسبت یادم آمد که یک کسی آمار برداشته که تلفون‌های ماهران از حیث عدد کلمات در روز پیش از شهر لندن حرف می‌زنند که دوازده میلیون و نیم جمعیت دارد.

متأسفانه آقای صدر هاشمی هنوز بروزنامه کیهان نرسیده و با این روشی که پیش گرفته و‌امیدوارم تغییر ندهد تا زنده هستیم بکیهان نخواهد رسید که به بینیم راجع بما چه دسته گلی بآب می‌دهد؛ در آینده ایران اعف عمیمی نکرده بود و‌ای در (تقدم) فرامرزی را از دست نوازشی محروم نداشته بود و یک جمله آن که از آقای احمد و عبدالرحمن فرامرزی شرح حال خواسته و هیچکدام پاسخی نداده‌اند معلوم میشود که تنبلی در خانواده فرامرزی خانگی است. زیرا این تقاضا را یک موسه انگلیسی و دو پاکستانی نیز از عبدالرحمن فرامرزی کردند و بایشان همان پاسخی داد که بآقای صدر هاشمی داده است. ولی آقای احمد فرامرزی مرد مر تب آداب دانی است و نمی‌دانم‌ایشان چرا غفلت فرموده‌اند.

بهر حال جلد دوم کتاب تاریخ جراید و مجلات ایران با مقدمه دارای ۳۴۴ صفحه و از (باختر) شروع و به (ریاضیات عالی و مقدمات) خاتمه یافته و ترتیب آن بترتیب کتب لغت است و از این جهت است می‌توان آنرا فرهنک مطبوعات ایران نام نهاد... »

روزنامه عرفان چاپ اصفهان در شماره ۳۰۰۵ سال بیست و ششم خود پس از تدوین مقدمه می‌نویسد: «آقای صدر هاشمی سال گذشته جلد اول تاریخ جراید ومجلات را چاپ و در دسترس علاقه‌مندان دانش و فرهنگ قرار دادند و با ابتکاری که در تألیف آن بخرج دادند دست بکاری زدند که قبل از‌ایشان شاید کسی فکر آنرا نمی‌کرد. اتر‌ایشان مورد توجه علاقمندان قرار گرفت و همانطوریکه در جلد اول وعده داده بودند جلد دوم آن نیز چند روز است منتشر و در دسترس عموم گذارده شده است تاریخ جراید و مجلات در ۳۳۹ صفحه و در آن از ۳۴۷ روزنامه و مجله بحث شده است باید انصاف داد که مؤلف محترم آن با صرف وقت فراوان و زحمت زیاد موفق شده است که اطلاعاتی درباره اینهمه جراید و مجلاتیکه اغلب آن‌ها پس از نشر یک یا چند شماره دو چار تعطیل شده است بدست آورد.

آقای صدر هاشمی از فرط علاقه و حسن ظنی که بجراید و مجلات دارند فقط بذکر محاسن ارباب جراید و مجلات اکتفا نموده و شاید در بعضی موارد غلوهم کرده باشند و اگر گاهی بنقاط ضعف برخورد کرده غمض عین نموده‌اند و باید گفت: «آفرین بر نظر پاک خطا پوشش باد > تاریخ جراید و مجلات یگانه وسیله اطلاع از

-د-