پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۶۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف سين بعده الواو
سودمند، سها، مهند
 

« اخطار - چنانچه در رساله جداگانه اطلاع دادیم بجای مجله رستاخیز از این بی‌عد بجهاتی چند نامه سودمند را منتشر خواهیم ساخت. اینک اولین شماره آن را پس از مدت‌ها تأخیر تقدیم خواندگان محترم می‌نمائیم. کارکنان این نامه چنین در نظر گرفته و اسباب را بقسمی فراهم نموده‌اند که دیگر در توزیع این مجله هیچگونه تأخیری رخ نخواهد نمود و در اول هر ماه بگشماره مرتباً از طبع خارج برای مشترکین ارسال می‌گردد. از آنجا که در این نامه بهیچ وجه من الوجوه مطالب سیاسی و مذهبی درج نخواهد گردید‌امید می‌رود که در ایران درمیان جوانان جدی و با ذوق بخوبی رواج گیرد و بمانمی بر نخورد.

این نامه در ۵۶ صفحه منتشر و دارای مطالب سودمند علمی، ادبی، اجتماعی اقتصادی تا ریخی و غیره است. فقط چهار صفحه آخر آن وقف بعضی اخبار راجع بمصر و اوضاع ایرانیان محترم این حدود است. چون عمده منظور ما بیدار کردن روح ملی و کاشتن تخم افکار جدید در سر‌های نونهالان وطن است‌امیدواریم معلمین و معلمات این نامه را در میان شاگردان لایق خود منتشر نمایند تا بتدریج بمباحث اجتماعی و ادبی آنانرا آشنا کنند. از شماره دوم در نگاشتن مقالات مفید بیشتر سعی خواهد شد و در نظر است که هر گاه تا شش ماه این نامه رواجی یافت بر عده صفحات آن اضافه نمائیم. »

همانقسم که در ذیل مجله رستاخیز یادآور شدیم پس از انتشار ۱۸ شماره باسم مجله رستاخیز، نام مجله (بسودمند) تغییر داده شد و ۱۸ شماره هم باین اسم مجله منتشر گردید و بعد شش شماره هم باسم عصر پهلوی (رجوع شود بحرف عین کتاب، همین مجلد) منتشر شده و در آذر ۱۳۰۹ شمسی اداره مجله بطهران منتقل گردید و مجله سودمند از تاریخ مذکور تا شش شماره در طهران نشر گردیدوسپس تعطیل گردید. با بر این رویهمرفته از مجله سودمند ۲۴ شماره که ۱۸ شماره آن در قاهره و شش شماره در طهران نشر شده است. در سالنامه ۱۳۱۰ پارس راجع به مجله سودمند می‌نویسد: «از اول آذر ماه ۱۳۰۹ شمسی مجله سودمند حقیقتاً با مطالبی مفید و سودمند بمدیریت فاضل محترم آقای رازی وکیل رسمی عدایه منتشر گردید. مندرجات این مجله کاملاً با عنوان آن تطبیق می‌کند و شایسته تقدیر است. » آقای عبدالله رازی از بدو ورود بایران وارد شغل وکالت عدلیه گردیده و اکنون نیز وکیل پایه یک دادگستری می‌باشند.

(۶۶۵) سها

در تاریخ دلو ۱۳۰۲ شمسی امتیاز روزنامه س‌ها در اصفهان بمدیری (آقا سید مهدی نقیب‌زاده اصفهانی) از تصویب شورایعالی معارف گذشته است.

(۶۶۶) سهند

در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۰۵ شمسی امتیاز روزنامه سهند باسم (میرزا محمود

-۴۸-