پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۴۲

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف سین بعد الحاء
سحاب
 

ختام: تاریخ این مجله درخشان چنان بدار کز طبع شام تیره نمایان سپیده دم از مجله سپیده دم نگارنده تا شماره دوم سال دوم را در دست دارم و مندرجات اینشماره بدین قرار است: شعر و فلسفه. تلفون بیسیم. میرزا نصیر اصفهانی - شمیران و البرز عشق و نوس. زندگانی من. نای و بلبل. معمار. این یمین، روزگار سیاه (دو عنوان اخیر نام دو کتاب است که آن ایام طبع گردیده است. )

دکتر لطفعلی صورتگر - آقای دکتر صورتگر مدیر مجله از استادان دانشگاه طهران و نویسنده ماهر و زیر دست و شاعری خوش ذوق و قریحه می‌باشند. شرح زیر را در احوال‌ایشان در سالنامه ۱۵-۱۳۱۴ دانشرایعالی نوشته است: ( محل تولد‌ایشان شیراز است مدتی در مدرسه شعاعیه دولتی شیر از تحصیل نموده پس از آن در سال ۱۲۹۹ خورشیدی به بینی رفت در مدرسه سنت گرویر تحصیلات متوسطه خود را با تمام رسانیدند در مراجعت معلم تاریخ و ادبیات فارسی مدرسه شعاعیه شیراز گردیدند و مدت دو سال مجله ادبی سپیده دم را می‌نگاشتند تا آنکه در ۱۳۰۷ جزء محصلین اعزامی با نگلستان رفته و در دانشگاه لندن تحصیل ادبیات انگلیسی و تاریخ و علوم اقتصادی اشتغال داشته دارای درجه. A. B در این رشته گردیدند. » آقای صورتگر پس از مراجعت از ارو با چند سال در دانشسرای عالی دبیر زبان و ادبیات انگلیسی بوده تا اینکه در سال ۱۳۱۷ بار دیگر با خانم خود که اهل انگلستان بود سفری بآنکشور نمود و عنوان دکترا گرفت و در بازگشت بمدیری مجله (آموزش و پرورش) از طرف وزارت فرهنک انتخاب گردید و مدتی در اداره انطباعات آنوزارتخانه این سمت مشغول کار بود. اکنون نیز در طهران در دانشگاه مشغول تدریس است. و نیز در شماره‌های ۳ و ۴ سال چهارم مجله از مغان شرح حال مقتل‌ایشان در ضمن ذکر احوال ده تن از اعضاء انجمن ادبی فارس مذکور است. خواندگان گرام می‌توانند بآنجا مراجعه فرمایند.

(۶۳۹) صحاب

روزنامه سحاب در اصفهان مدیری (سید ابوالحسن فروز) تأسیس و در سال ۱۳۰۷ شمسی منتشر شده است. اولین شماره روزنامه هفتگی سحاب بمدیر مسئولی و صاحب امتیازی سید ابوالحسن فروز و سردبیری برچمی در چهار صفحه بقطع ۲۶×۱۵ سانتیمتر؛ با چاپ -- بی‌در مطبعه (شرکت امامی) طبع و در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۰۷ شمسی مطابق ۱۹ جمادی الثانی ۱۳۴۷ قمری منتشر شده است. قبل از انتشار شماره اول؛ طبق معمول جراید در آن ایام برای آگهی عموم از مرام و مسلک روزنامه، طلیعه سحاب روی یک ورق بامضای (سید ابوالحسن فروز. مدیر جریده سحاب) طبع و در تاریخ دهم آبان ۱۳۰۷ منتشر گردیده است. طلیعه سحاب بدین قسم شروع می‌گردد: گرچه متاع جریده در بازار نظر بعضی از ملت ایران عموماً واصفهان خصوصاً بقیمت ارزان و در کفه میزان فکر توده بی‌قدر و سبک و جریده‌نگار بیکار بشمار می‌رود ولی ما بلل آن اندکی پی برده و عنان توسن مقصود را از خط مشی مسببین آن منعطف ساخته و با قافله فکر هم مسلکان به پیش آهنگی همتشان مسلک خود را اجتماعی؛ اقتصادی اخلاقی

-۳۰-