پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۸۰

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ط بعده الواو
طوس، طوفان
 

روی یک صفحه وزیری در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۱۹ شمسی نشر یافته قسمتی از مطالب طلیعه روزنامه بدین قرار است:

«در این روزگار فرخنده که نیروی اراده توانای شاهنشاه عظیم الشان ایران ترقیات شایانی در شنون حیاتی کشور پدیدار گفته و گام‌های بلندی در راه عظمت و سعادت میهن بر داشته شده مطبوعات که وظیفه بزرک و مهمی را بعهده دارند از این جنبش عقب نمانده... روزنامه‌های خراسان نیز از چندی پیش بر آن بسودند که تغییرات کلی در اوضاع خود داده و روزنامه‌هایی متناسب با این عصر درخشان انتشار بدهند... اینک روزنامه طوس پس از چهار ماه تعطیل که مشغول تکمیل لوازم خود بود بار دیگر با مزایای نوینی شروع انجام وظیفه و خدمت‌گزاری می‌نماید. این تجدید انتشار با تغییرات بسیاری در وضع رونده و مزایای جالب توجه همراه می‌باشد روزنامه همه روزه با چاپ و کاغذ خوب در چهار صفحه منتشر می‌شود. اخبار روز نامه بوسیله خبرگزاری پارس و نمایندگان مسوص روزنامه همه روزه تلگرافی دریافت و درج می‌شود. مقالات سیاسی، اجتماعی؛ اقتصادی و گفتار‌های سودمند علمی و ادبی و چیز‌های خواندنی و افسانه‌های شیرین نیز در بخش‌های جداگانه و ستون‌های مخصوص درج می‌شود. آبونمان روزنامه سالی صد ریال و بهای تک شماره آن ۳۰ دینار تعیین شده. »

آقای میر مرتضی موسوی- آقای میر مرتضی موسوی (روئین تن) مؤسس چاپخانه و مدیر روزنامه طوس از خدمت‌گزاران به ارف خراسان محسوب است. نامبرده اولین چاپخانه حروف سربی را در خراسان تأسیس نموده و روزنامه طرس قدیم در همین چاپخانه‌ایشان طبع می‌شده است. ‌ایشان برای تأسیس اولین مدرسه در مشهد مساعدت ‌های شایانی کرده و مدتی روزنامه طرس وجریده نو بهار بخرج‌ایشان طبع و نشر گردیده است. مرحوم میر مرتضی موسوی پس از یکممر خدمت بمعارف روز جمعه ۶ مرداد ۱۳۲۳ در مشهد مقدس بدرود زندگانی گفت و بسرای جاودانی شافت. روزنامه داد گستر چاپ خراسان در شماره ۶۱ سال اول خود مورخ پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۲۳ شمسی راجع بفوت مدیر روزنامه طوس اینطور نوشته است: د ضایعه تأسف‌انگیز - آقای میر مرتضی روئین تن مدیر محترم روزنامه طرس روز جمعه ۶ مرداد بدرود زندگانی گفته و رخت بدار دیگر کشیدند. فقید شادروان بویژه در خراسان در مطبوعات خوانده می‌شد شیخوخیت و قام ارجمند‌ایشان در روزنامه‌نگاری مورد قبول و تقدیر همگان بود. ما از فوت این مرد محترم شریف نهایت تاثر و ببازماندگانشان مخصوصاً باقای میرمجید روئین تن صمیمانه تسلیت میگرنیم پس از فوت موسوی دیگر روزنامه طوس منتشر نشده است.

(۷۸۱) طوفان

روزنامه طوفان در طهران صاحب امتیازی و مؤسسی (فرخی) و مدیر مسئولی مووی‌زاده تأسیس و شماره اول آن در تاریخ جمعه ۲ ذیحجه مطابق با ۲ سنبله ۳۰۰ انتشار یافته است. روزنامه طوفان با کلیشه سرخ که حکایت از انقلابی بودت آن می‌نموده و بطرفداری از توده رنجیر و دهقان و هواداری کارگران منتشر می‌شده و