پرش به محتوا

برگه:تاریخ جرائد و مجلات ایران از محمد صدرهاشمی جلد سوم.pdf/۱۶۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف ط بعده اللام
طلوع
 

شماره ۵۲ از سال دوم عصر جدید بتاریخ ۲۳ ربیع الاول ۱۳۳۴ قمری نوشته، نقل کرده و با این مقاله شرح حال خاتمه پیدا می‌کند. در آخر کتاب صد و پنجاه مقاله عکس متین الساطنه گراور شده است.

(۷۷۱) طلوع

روزنامه طلوع در طهران بطور هفتگی تأسیس و در سال ۱۲۹۴ شمسی منتشر شده است.

(۷۷۲) طلوع

روزنامه طلوع در شهر رشت صاحب امتیازی و مدیری (محمود. رضا) و سر دبیری (ابراهیم فخرائی) تأسیس و شماره اول سال اول آن در جهار صفحه به قطع بزرک در مطبعه سربی مطبعه عروة الوثقی رشت » طبع و در تاریخ دو شنبه دوم جدی ۱۳۰۲ شمسی مطلق ۱۵ جمادی الاول ۱۳۴۲ قری منتشر شده است.

در عنوان روزنامه طرز انشار طلوع را هفته دوبار روز‌های دوشنبه و پنجشنبه نوشته ولی در همان شماره اول تحت عنوان (اخطار مهم اداری) اینطور یاد‌آور شده است: «چنانچه در سر لوحه روزنامه ملاحظه می‌فرمائید این روزنامه هر هفته در ایام دو شنبه و پنجشنبه منتشر می‌شود ولی نظر باینکه حسن جریان امور اداری گرفتاری‌های مقدماتی را در بر داشت این است برای مدت قلیای هفته یک مرتبه انتشار خواهیم داد» از این جهت از شماره ده. ال اول به آن طرف مدتی هفته دو شماره در روز‌های مذکور روزنامه منتشر و مد دو مرتبه هفته یک شماره نشر یافته است و باست‌های دو نوبت که روز نامه توقیف گردیده و بعداً راجع بتوقیف آن گفتگو خواهیم کرد. مرتباً طلوع روز ‌های دو شنبه طبع و توزیع گردیده است.

راجع بسردبیر روزنامه، آقای ابراهیم فقراتی نیز یاد‌آور می‌شویم که از شماره ۴۹ سال اول مورخ ۲۱ میزان ۱۳۰۳ شمسی تمام امور اداره روز نامه به عهد. حب امتیاز و مدیر، محمود؛ رضا واگذار گردیده و آقای ابراهیم مدرائی چنانچه در همین شماره شرحی بعنوان اعتذار نوشته از سردبیری روزنامه کناره گرفته است ذیل اعتذار اینطور مینود: ( چون ایفای وظائف تدریسیته را دارا بودن سمت سر دبیری نام طلوع خالی از اشکال نیست ازوما بخدمات اجتماعی خود در قسمت تدریس اشتغال جسته و از سمت سردبیری نامه طاوع معذور است. ابراهیم فخرائی»

اسم روزنامه طلوع بخط نسخ درشت چاپ شده و در یک طرف آن این شعر (چنان طلوع کند آفتاب هستی ما) و دو طرف دیگر، فرد دوم) شعر که پادکس نکند از زمان پستی ما) درج است. وجه اشتراک روزنامه: داخله سالیانه ۵۰ قران. شش ماهه ۳۰ قران. خارجه بضمیره اجرت پست اعلانات صفحه اول سطری ۴ قران. صفحه دو سه قران. سوم دوقران چهارم یکفران. تک نمره شش شاهی است.

قسمت هائی از مقاله افتتاحی روزنامه که تحت عنوان (ایران آزادی) نوشته

۱۵۷