گفته شد که وقتی هم مرحوم حکیم طولزان در بن بلب کوشش داشتهاند در مجلس حفظ الصحه دولتی آنهد که بوجود اطبای ایرانی و فرنگی آراسته بود بعضی گفتند که اگر مس یا نقره را در آتش سرخ کرده در ظرف شیر بیندازند میبندد و چون او شیر بسته را مایه قرار داده سه دفعه شیر را تجدید نمایند ماست حاصل میشود. برخی حکایت کردند که هم اکنون چوپانها در بیابان با علف موسوم بشیرواره شیر ماره کرده و ماست میسازند و هم گفته شد که چون شیر ترش شده و بسته را مایه قراردهند ماست حاصل میشود • جناب نیر الحکما گفتند که هم اکنون هم در گروس و کردستان طرف های بزرگ پر از شیر را در تنور نهاده و در بستن آنها بدون ما به ماست بدست میآورند جای بسی تعجب است که ادوارد برون نامی از این روزنامه در کتاب خو د بمیان نیاورده و از آن ذکری نکرده است. در اینجا لازم است از آقای علی اکبر شیبانی که از طهران نمونه از این روزنامه را برای اینجانب ارسال فرمودهاند و همچنین از یادآوریهای مفیدی که در ضمن دو نامه مرقوم داشتهاند سپاسگزاری نمایم. یا اینکه محضرایشان را درک نمودهام با وجود این چنانچه از نامههایشان مستفاد میشود احاطهایشان از تاریخ روزنامهنگاری کمال اهمیت را داراست. قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر کوهری.
طبق مرقومه آقای شیبانی ظاهراً از روزنامه طبابت بیش از سه شماره منتشر نشده و شماره اول آن در ۲۹ محرم الحرام ۱۳۲۶ قمری بوده است.
(۷۹۲) طب جدید
مجله طب جدید در سال ۱۳۰۲ شمسی در طهران بطور ماهیانه تأسیس و منتشر شده است.
(۷۶۲) طبرستان
طلیعه روزنامه طبرستان در شهریور ۱۳۰۹ شمسی بصاحب امتیازی (صدر آراء) در شهر (بارفروش) که بعداً بنام آمل موسوم گردیده؛ منتشر شده است. روزنامه ایران آزاد در شماره ۲۲ سال دهم خود مورخ ۳۰ شهریور ۱۳۰۹ شمسی در جزو اخبار بار فروش اینطور مینویسد: « طلیعه جریده طبرستان که صاحب امتیاز آن (صدر آراء) است منتشر گردیده و من قریب روز نامه مزبور منتشر خواهد شد» نگارنده از روزنامه طبرستان پیش از این اطلاعی ندارم.
(۷۶۴) طب کنونی
مجله طب کنونی در شهر مشهد بمدیری و صاحب امتیازی (دکتر فتحطی خان مسیح السلطنه) تأسیس و شماره اول آن در ۳۱ صفحه بقطع خشتی کوچک، در مطبعه سربی «مطبعه خراسان» چاپ و در جمادی الثانی ۱۳۳۹ قمری منتشر میشده است.