دست گرفته و برای تأمین صحت عمومی با امراض خصوصاً امراض تناسلی که از هر بلای آسمانی هم خطر ناکتر است اعلان جهاد بدهد زیراایمان قطعی آن این است که با وضعیت فعلی و برای مشتی مردم علیل و ناتوان مراعات صحت از رعایت روزه و نماز واجبتر است زیرا اداء این فرایض بدون داشتن صحت امکانپذیر نتواند بود ۰۰۰ در قسمت طبی این مجله آخرین کشفیات جدید طبی را با زبانی ساده مشاهده و مطالعه خواهید نمود صحت نمای ایران تمام دکترهای حاذق ایران را بوسیله گر اور کردن عکسهای آنها بهمه معرفی نموده و وظایفی را که آنها نسبت به خود و نسبت بعموم دارند با بیانی صریح و آشکار تذکر خواهد داد صحت نمای ایران بنوبه خود طرقی را که برای اکمال و ترقی مدرسه طب دارد نشان خواهد داد. صحت نمای ایران برای تعیین وظایف حتمی و ضروری والدین سبت باطفال خود، برای تأمین صحت عمومی و برای جلوگیری از انحطاط سریع خواهد کوشید و برعله فساد اخلاق که یکی از عوامل شیوع امراض مسریه است فداکاری خواهد نمود... ». سرمقاله مذکور که اصول مطالب آنرا نقل کردیم شش صفحه مجله را اشغال کرده و پس از آن مقاله شرح حال زکریای رازی بتفصیل تا صفحه ۱۲ مجله سپس مقالات کوچک دیگر از قبیل اوضاع مدرسه طب ایران و شخصی که یک عمل جراحی درباره خود نموده است و در قسمت (طبی) مقالهای تحت عنوان سل قابل شفاستیانه ) چاپ شده است.
طرز انتشار مجله ماهانه بوده و وجه اشتراک آن سالیانه ۱۲ ریال؛ ولایات ۱۴ ریال، خارجه یک دولار وبهاء تکشماره یگر بال معین شده است. دفتر اداره: میدان پهلوی، مریضخانه توتیا • اتاق صحت نمای ایران • آدرس تلگرافی: توتباه مجله صحت نمای ایران از حیث طبع و کاغد وجلد بسیار زیبا و خوب است گرچه تعداد صفحات آن کم میباشد ولی در همین مختصر دقت زیاد بکار برده شده است شماره دوم آن بهدان قطع وسبک شماره اول در اردی بهشت ماه ۱۳۱۲ منتشر شده و مختصر تغییری که در این شماره داده شده عبارت از این است که فهرست مندرجات در یک طرف روی جلد فارسی و طرف دیگر فرانسه نوشته شده. در شماره دوم گراور این آقایان پزشکان (دکترامیر اعلم؛ دکتر محمد خان علاء، دکتر لقمان السلطان) طبع گردیده و نیز عکس مدیر مجله در ه من شماره گراور شده است.
آقای دکتر محمد علیخان توتیا - آقای دکتر توتیا مدیر مجله و رئیس مریض خانه توتیا علاوه بر طبع و نشر مجله این کتب را نیز تألیف و طبع نمودهاند: ۱ امراض زه روی (مقاربتی) در این کتاب از تدابیر احتیاطی برای مبتلی نشدن بامراض سوزاک و سفلیس و طرز معالجه قطعی این دو مرض گفتگو نموده. کتاب مذکور در سال ۱۳۱۰ شمسی در مطبعه (فردین و برادر) در ۱۷۴ صفحه بستی طبع شده و قیمت آن هفتر بال است ۲۰ - استمناء بالید واستشهاء بالید ومعالجه آن (جلق) کتاب مذکور در سال ۱۳۱۰ شمسی در چاپخانه اتحادیه در ۱۰۱ صفحه پستی طبع شده. قیمت آن سه قران است ۳ - مالش و تماس.
-۱۱۴-