آبونمان قرار داده شده. خوانندگان محترم از این قسمت اخیر بیشتر استفاده نموده بمطالعه این مج» بیشتر رغبت مینمایند. در قسمت ترجمههای این مجله ملاحظاتی بعمل آمده است که هر ترجمه از آن که قابل جمعآوریست در یک کتابی مدون گردد و این نکته در هنگام طبع و تجلید رعایت شده است. »
چه از مقاله افتتاحی مذکور و از مطالعه مندرجات شمارههای دو ساله مجله معلوم میگردد؛ محتویات مجله صحت بیشتر ترجمههای خارجی و مقالاتیست درباره ترکیبات غذا وحفظ الصحه بدن و طرز جلوگیری از امراض مختلف و خواص شیمیائی ادویه و اجسام و از این نظر تا اندازه مندرجات مجله با اسم آن مطابقت دارد. مضافا باینکه شغل مدیر مجله دوا فروشی بوده و با این مطالب کمال تناسب را داشته است. مقالات مربوط بتجارت نیز گاهی در مجله چاپ شده. گر چه در عنوان مجله؛ صحت مجله علمی؛ ادبی سیاسی اجتماعی، اقتصادی و غیره معرفی شده ولی قسمتهای ادبی و سیاسی و اجتماعی کمتر در آن دیده میشود.
از مختصات مجله صحت قسمتی است که در هر شماره تحت عنوان (ملا نصر الدین قرن بیستم بصورت مذاکره با ملا نوشته شده و من جمله در شماره ششم ملاقات ملارا با علی ورجه بدینهم آورده است:
ملا - السلام علیکم - أعلی ورجه مدتی بود کجا تشریف داشتید. علی ورجه مسکو رفته بودم. ملا - واقع بگو به بینم مسکو چطور جائیت؟ علی ورجه مسکو مثل بهشت شده است. (در اینجا دو قسمت دیگر هست که با جو هر خطزده شده است)
قسمتی از مقالات مجله صحت بقلم آقایان اطباء اصفهان از قبیل مرحوم میرزا خان حافظ الصحة ودکتر میرزا احمد خان و غیره میباشد و بقیه بقلم آقایان ضیا و جناب -امیر قلیامینی مدیر روزنامه اخگر عنایت الله خان، سهراب، جلال الدین همانی غلامحسین زیرکزاده تدوین شده. برای مزید اطلاع خوانندگان عنوان بعضی از مقالات مجله را نقل مینمائیم: شیر - ویتأمین - فواید میوه - فواید شیر - سیاه زخم ومعالجه آن میخچهها - عرقها - شانگر - تعریف قالی - پشم تغذیه ـ علم اقتصاد - تداوی روحی.
شماره دوم مجله در اردیبهشت ۱۳۰۴ شمسی و شماره سوم در خرداد و چهارم آن در تیر ماه سال مذکور منتشر گردیده و بنا بر این طرز انتشار مجله ماهانه بوده است نشر شماره نهم سال مصادف با جلوس اعلی حضرت بهاوی فقید یعنی آذر ۱۳۰۴ شمسی بوده و بهمین مناسبت در صفحه اول شرحی تبریک بعنوان طلرع) سعادت) نوشته است. سال اول مجله با انتشار شماره ۱۲ در ۲۴ صفحه بهمان قطع شماره اول در اسفند۱۳۰۴ پایان یافته و این شماره در مطبعه مربی (شرکت اتحاد) چاپ شده است. تمام شماره های سال اول دارای یک قطعه و با چاپ سربی روی کاغذ خوب طبع گردیده است. دو شمارة اول و دوم سال دوم متعلق بفروردین و اردیبهشت ۱۳۰۵ یکجا در ۵۶ صفحه بقطع خشتی طبع و منتشر شده و سال دوم با انتشار شماره نهم که باشماره هشت در یک