چهار باغ قرائت خانه ملی قیمت اشتراک داخله یکساله ۵۰ قران شش ماهه ۳۰ قران خارجه بترتیب ۶۰ قران و ۳۵ قران • لوایح خصوصی و اعلانات سطری دوقران یکسیه وزارعین تخفیف داده میشود. طرز انتشار صبحامید ابتدا هفتگی بوده ولی پس از مدتی بطور غیر مرتب انتشار یافته است. در شماره اول پس از آنکه عید سعید نوروز سلطانی را تبریک گفته مینویسد این روزنامه که حاوی مطالب مهمه است هفته یک بار منتشر میشود فیمنش خیلی ارزان است جمع کنید کتاب کنید در آخر سال یک کتاب جامعی خواهید داشت.
مقالهای روزنامه که قسمت عمده صفحه اول شماره اول را فرا گرفته تحت عنوان (اهمیت مقام جریدهنگاری) و قسمتی از آن بدین قرار است: « روزنامهنویسی یکی از صناعات مهمه و در دنیای امروزی از بزرگترین مشاغل ارباب سیاست و صاحبان علم و ادب است. مقام یکنفر محرر سیاسی در صورتیکه صلاحیت این مقام را حقا احراز کرده باشد خیلی ارجمند است یعنی او راهنمای ملت و هادی قوم و جماعت شمرده میشود. روزنامه کرسی خطابه. منبر موعظه، مدر علمی، مکتب اخلاقی است و صاحبان آن آموزندگان علم و ادب و مربیان اخلاق راستکننده کجیها و ناهمواریها هستند و علاوه بر مقامات علمیه و براعت در صنعت انشاء و نگارش بایستی خود نمونه صفات حسنه و قدو اخلاق پسندیده باشند. تا ملت هم از تحریرات آنها استفادههای علمی کند، درس های سیاسی و اجتماعی بیاموزد و هم از رفتار و اعمال آنها سرمشقهای اخلاقی فرا گیرد....... چطور است که هر گزدیده نشده بدون مقدمه و سابقه آموزگاری یکنفر دکان نجاری باز کند با خود را در معرض کار بستن عملیات میکانیکی در آورد یا کسی که صنعت خیاطی را فرا نگرفته خویشتن را خیاط معرفی کند. گویا مسأله خلق الساعه مخصوص صناعت روز مهنگاری است و بس مشاهده این سوابق موجب موجب گردیده که هر قدر دوستان بمن تکلیف میکردند که تأسیس یک جریده بکنیم با اینکه تقریباً بیست سالت که در این صناعت زحمت کشیده و کوششهای عملی کردهام همه وقت امتناع میورزیدم و با خود میگفتم دیگران هر قدر میخواهند این کار را سهل و کوچک پندارند من که بر اهمیت آن واقف هستم چرا خود را داخل این شغل خطیر کنم و یک مسئولیت سنگینی بر دوش خود بگذارم.... بالاخره اصرار دوستان و اظهار حسن ظنایشان موجب گردید که در این ورطه خطیر وارد شوم و در این کار نخست بجز تأییدات حضرت رب الارباب و توجهات حضرت ختمی مرتبت سید انبیاء و آل اطهار و اصحاب کبار علیهم السلام و بعد مساعدت هواخواهان معارف پشتیبان ندارم... »
در شماره اول پس از سرمقاله مذکور، مقاله اجتماعی و بعد علمی و اخلاقی و در
صفحه سوم مقاله ادبی و مکان درج است. بعد از این مقالات اخبار خارجه و مقاله
درباره اصول تعلیم که همه این مقالات بقلم مدیر روزنامه تهیه شده درج گردیده است
با ورقی روزنامه که تحت عنوان (عقل و برد باری) بقلم شیخ محمد حسین قمشهای نوشته شده در صفحات دوم و سوم روزنامه طبع شده از اینها گذشته متن تلگراف سید ضیاء الدین رئیس الوزراء راجع بباغ هشت و بهشت در همین شماره درج است و ما از
۱۰۰