کیهان/شماره ۳۰۶۶/صحنه‌های خونین کشمیر تجدید میشود؟

از ویکی‌نبشته
روزنامه کیهان شماره ۳۰۶۶ (۱۳۳۲ خورشیدی) از موسسه کیهان
یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ - شماره ۳۰۶۶
صحنه‌های خونین کشمیر تجدید میشود؟

صحنه‌های خونین کشمیر تجدید میشود؟

اختلافات هند و پاکستان بر سر کشمیر باقتصادیات ایندو کشور لطمه زده زیرا ۴۶ درصد بودجه هند و ۸۱ درصد بودجه پاکستان بمصارف دفاعی میرسد

تشویش مردم هند و پاکستان

دهلی – اسوشیتد پرس ۔ عدم بر گزاری جشن ششمین سال استقلال هندوستان و پاکستان در روز جمعه گذشته تشویش و اضطرابی در بین مردم این دو کشور نسبت بمسئله کشمیر پدید آورده زیرا که این مسئله ممکن است مخاطراتی برای دو کشور هندوستان و پاکستان بوجود آورد

احتمال بروز جنگ در کشمیر

اکنون توجه چند صدملیون نفر مردم این دو کشور بمذاکراتی که قرار است در دهلی بین نهرو و محمد علی نخست‌وزیران هندوستان و پاکستان صورت گیرد معطوف میباشد و بعضی از ناظران سیاسی معتقدند که اگر این مذاکرات بنتیجه مطلوب نرسید احتمال میرود که بار دیگر جنگی در کشمیر در گیرد ولی بعضی دیگر از مطلعین باوضاع خوشبین هستند.

محمد علی و نهرو ابتدا در کنفرانس نخست‌وزیران کشورهای مشترک‌المنافع بریتانیا که چندی پیش در لندن تشکیل شده بود و بعدا در کراچی با یکدیگر راجع باختلافات پاکستان و هندوستان تبادل نظر بعمل آوردند.

حوادث کشمیر

جریان حوادث کشمیر موجب بر کناری شیخ محمد عبدالله نخست‌وزیر آنکشور گردید

تظاهرات در کراچی

در کراچی عده زیادی از مردم دست بتظاهرات شدید زده و اعلام کرده‌اند که برای نجات کشمیر که اکثر ساکنین آن مسلمان هستند پاکستان نباید بجهاد اقدام کند.

بهمین جهت محمد علی نخست وزیر پاکستان اعضاء کابینه خود را برای تشکیل یک جلسه فوق‌العاده دعوت کرد و در این جلسه مسئله کشمیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وخامت اوضاع اقتصادی

اختلاف هند و پاکستان بر سر کشمیر برای ایندولت بسیار گران تمام شده زیرا دولتین مزبور برای آنکه از یکدیگر عقب نمانند باجرای برنامه های دفاعی سنگین دست زده‌اند و این امر سبب رکود اقتصادیات آنها گردیده و زمینه را برای پیشرفت کمونیسم در کشورهای مزبور آماده ساخته است.

برای توضیح این مطلب باید گفته شود که هندوستان ۴۶ درصد و پاکستان ۸۱ درصد از کل بودجه خود را برای مصارف دفاعی تخصیص داده و بهمین علت کشاورزی و صنعت و اقتصاد در کشورهای مزبور ترقی نکرده و مردم هند و پاکستان اغلب با کمبود خواربار و مواد غذایی روبرو هستند.