برگه:تاریخ جراید و مجلات ایران از محمد صدر هاشمی جلد اول.pdf/۲۲۶

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
حرف الف بعده القاء
آفاق . آفتاب
 

(۱۵۷) آفاق

در سال ۱۳۲۷ قمری روزنامه آفاق به دیریت آقای سید جواد بواناتی بطور هفتگی در شیراز انتشار یافت . ( سالنامه ١٤-١٣١٥ معارف فارس )

(۱۵۸) آفاق

در تاریخ ۱۵ تیرماه ۱۳۰۵ شمسی امتیاز روزنامه آفاق دریزد بمدیری (میرزا حسینخان ) از تصویب شورایعالی معارف گذشته است .

(۱۵۹) آفتاب

مجله آفتاب بمدیری ( آمیرزا محمود خان ) . س . طهرانی در شهر اصفهان تاسیس و شماره اول آن در غره فروردین ماه جلالی ۸۲۳ مطابق ۲۰ ربيع الاول ۱۳۲۹ قمری و ۲۱ مارس ۱۹۱۱میلادی منتشر شده است .

گرچه بصورت ظاهر مدیر مجله آمیرزا محمود خان سنجری طهرانی معرفی شده ولی در حقیقت مجله آفتاب از تاسیسات انجمنی بوده که آقای حاج شیخ محمد باقر الفت اصفهانی فرزند مرحوم آقا نجفی معروف از اعضای موثر انجمن و نویسنده و مترجم اغلب مقالات مجله است که با امضای اختصاری (ب) در مجله چاپ شده است

آفتاب مجله ماهانه بوده و در اول هر ماه شمسی در ٤٠ صفحه بقطع خشتی كوچك ، بغیر از هشت صفحه کتاب ( وسائل رستگاری ) و ١٦ صفحه ( پرورش استقلال ) با چاپ سربی ؛ طبع شده و بنابراین رویهمرفته تعداد صفحات هر شماره آفتاب ٦٤ است، برای اینکه در آخر سال بتوان جزوات کتابهای مذکور ر پهلوی هم گذارد و از آنها کتاب مستقلی تشکیل داد، صفحه گزاری اصل مجله از دو کتاب جدا شده و هر کدام صفحه شماری علیحده دارند . برای اینکه خوانندگان از سبك مندرجات و نوع مطالب مجله آگهی پیدا کنند بهتر آنست مقدمه ای که در شماره اول بعنوان (مقدمه آفتاب) ذکر شده در اینجا نقل نمائیم : مقدمه آفتاب.

در بهترین روزهای سال ؛ در خوشترین موقع زندگانی؛ در وقتی که خلایق از عالی و دانی، فقیر و غنی مشغول جشن سال نو و بیا داشتن مراسم مليت خويش اند ، در اولین روز فصل بهاری که ارواح تازه از نباتی و حیوانی از شدت و زحمت سرما آرمیده نسیم جانفزای دوره تازه احساسی نموده مجموعه ( افتاب ) پس از گذراندن شب دیجور جهالت نزديك طلوع نیر اعظم یگانه منجی ملل و فرزانه احساسات بشر - معارف - آزادانه قدم بعالم مطبوعات میگذارد : بلی قدم به

–۲۲۶–