برگه:TarikheFarhangeIran.pdf/۱۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی نشده است.
–چهارده–

بعضی از مآخذ نیز که بفارسی است و شاگردان دانشسرا قادر خواندن آنها هستند در آخر این کتاب صورت داده شده است .

ثالثا نظر به تجربیاتی که در ضمن تدریس در دانشسرای عالی و دانشگاه حاصل کرده لازم دید نکاتی را از تاریخ عمومی ایران در آغاز هر فصل بطور اجمال خاطر نشان سازد تا دانش آموزان روس حوادث و وقایع مهم تاریخ میهن خود را بیاد آورند و بتوانند آنهارا با تاریخ فرهنگ تطبیق کنند و تأثیر عوامل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی را در فرهنگ درک کنند و متوجه شوند که فرهنگ کشوری کهنسال را نمی توان بکلی یکباره وبفوریت تغییر داد بلکه ثبات اوضاع و مرور زمان وشکیبائی فراوان وجهد و کوشش ممتد برای رسیدن بمقصود بایسته و ضروری است . بنا بر این نسبت بآینده کشور باید خوشبین بود و تصمیم راسخ وعزم جازم بخدمت داشت و از اقدام و مجاهدت در راه ترقی و تعالی مملکت فروگذار نکرد .

رابعاً چون مندرجات کتاب از لحاظ ایران و خوانندگان ایرانی نوشته شده از فرهنگ جدید مغرب زمین وقتی سخن بمیان آمده که میبایست تأثیرات آن در فرهنگ ایران خاطر نشان شود و در این مورد هم تناسب گنجایش کتاب و رعایت حوصله خوانندگان مطمح نظر بوده است .

خامساً تواریخی که ذکر شده آنچه مربوط به قبل از اسلام بوده مطابق معمول ، بمیلاد مسیح قید گردیده و در موارد دیگر حتی الامکان سنوات هجری بکار رفته است . تا۱۳۳۷ قمری سالهای قمری و از آن