برگه:NaghdeHal.pdf/۱۰۴

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی نشده است.

 

قوّت است هر دو ستوده، یکی پارسائی و دیگر علم. و این هردو قوّنهای پسندیده‌اند و نورانی‌اند. و چنین گویند که هر روحی که پارسا شود و قوّت شهوانی را بشکند آن وقت نور کلّی بر ظلمت قادر شود او بدان عالم نورانی رسد و بدان عالم بماند جاودان با قدری تمام و نعمتی دائم.

۲۳. منهاج‌الدین کتابیست که در تعرّف کلابادی عبارتی ازان منقول است، و بحتمل که همان کتاب عامری در باب تصوّف باشد.

۲۴. النُّسک العقلیّ والتصوّف الملّتی، مذکور در الاْ مد علی الأبد و مقابسات و منتخب صوان‌الحکمة، و در رسالة‌التقریر لأوجه التقدیر ص۳۶ س ۴ و ۵، این عنوان نبز ممکنست که با اسم آن کتاب عامری در باب تصوف و متصرفین، و با اسم همان کتاب حکمتی باشد که در مجموعه اسعد افندی مندرج است (اگر آن از عامری باشد) - رجوع شود بشماره ۲۰ در همین مقاله.

افسوس دارم که به علت طول مفرط ابن نرجمه حال ناچار شدم از نیت اصلی خود که نفل کردن فولی از مندرجات کتابهای موجود و حتمی عامری باشد چشم بپوشم و باختصار بکوشم.

وفات او:
یاقوت در معجم‌الأدباء (جلد اوّل، چاپ دوّم اوقاف گیب، ص ۴۱۱) ظاهراً از تاریخ نیشابور ابن المبیع محمد بن عبدالله بن محمدالحاکم النیسابوری (۳۲۱ - ۴۰۴) که اصل آن از بین رفته و ترجمه فارسی مختصری ازان بجا مانده است، و به نقل از الحافظ ابوالقاسم یعنی ابن‌عساکر صاحب تاریخ دمشق درباره رفات احمدبن الحسین بن مهران المفریّ اصفهانی الاصل و ساکن نیشابور خبری



1. مختصری از این فصل پیش ازین (ص ۷۷ تا ۷۸) آورده‌ام.