پرش به محتوا

برگه:Korushname.pdf/۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی نشده است.

دوران کودکی

و جوانی

هنگامیکه تولد یافت، پدرش کارگزار خراسان بود . شاعره دوران کودکی و اوایل جوانی را در مشهد کنار پدر و مادر و دیگر برادران و خواهران بسر برده است . در واقع او شیرازی الاصل است که در خراسان بدنیا آمده و پرورش یافته است و توان گفت که ذوق لطیف شیرازی در خراسان و نزدیکی طوس که زادگاه و آرامگاه حکیم فردوسی طوسی است بارور گردید. و بهمین نظر اشعار او رنگ حماسی بخود گرفته است و میوه آن در جوار امام هشتم حضرت رضا علیه السلام برایحه روح پرور انسان دوستی معطر گردیده است. به سنت رایج زمان، از اوان کودکی معلم سرخانه داشته اند و بشهادت نزدیکان و بستگانشان در فرا گرفتن دروس همواره استعداد فوق العاده ابراز میداشتند بطوریکه در سن ۱۲ سالگی گلستان و بوستان سعدی و دیوان حافظ را از بر میخواندند. از همان اوان ابیات پراکنده ای میسرودند که همواره مورد اعجاب و تحسین پدر و مادر و اطرافیان قرار میگرفت. شادروان اعتصام الممالك کتابخانه مختصری داشت که کودکانش بدان راه نداشتند لکن بسابقه آن سائقه، در کتابخانه بر روی این دختر هنرور باز بود و او بیشتر اوقاتش را بجای بازیهای کودکانه در گوشه کتابخانه بمطالعه اشعار گویندگان نغز پارسی زبان میگذرانید و در میان آثار گویندگان ایران بیش از همه مفتون و مجذوب آثار حماسه سرای بزرگ ایران فردوسی طوسی بودند و چون حافظه نیرومندی داشتند بزودی بسیاری از اشعار فردوسی را از بر شدند و شبها در محفل انس خانوادگی از داستانهای شاهنامه بآهنگی خوش میخواندند و آنقدر برای افراد خانواده جالب بود که همه انتظار داشتند شب سر رسد و گرد هم آیند و او را پروانه وار در برگیرند و از آوای روح پرورش محظوظ و مستفید گردند . این تشويقها در روح پرشور او اثر گذاشت و در آینده شاعره حماسه سرائی پرورش داد.

زناشوئی

هنوز به بیست سالگی نرسیده بود که پدرش از کارگزاری خراسان به کارگزاری گرگان و مازندران تغییر مأموریت یافت و هم در آنجا بود که با «میرزا حبیب اله خان ،عاملی آشنا شد و این آشنایی سرانجام بزناشوئی کشید.

میرزا حبیب اله خان فرزند مرحوم حاج میرزا محمد خوشنویس دربار قاجار و از نواده های شیخ بهاءالدین محمد عاملی دانشمند شهیر ایران است.

–۷–