و مردم دربارهی آن چیزهای مختلف گفتند. مسلماً قاتل او خلیل طهماسبی مردی فداکار و مؤمن و از جان گذشته بود و از روی ایمان این کار را کرد. او بطوری که میدانید از فدائیان اسلام بود و فدائیان اسلام فعالیتهای تندی داشتند. قبل از رزمآرا دکتر عبدالحمید اعظم زنگنه هم بیجهت و بدون دلیل کشته شد.
س- ولی او چندان رابطهای با فدائیان اسلام تا آنجا که من بیاد میآورم نداشت.
ج- ولی بعداً قاتل او نیز با آنها مرتبط شد.
س- یعنی قاتل او در واقع بر سر نمره و این چیزها با او اختلاف داشت.
ج- ظاهراً بر سر نمره بود ولی بعد آنها او را نیز تحت حمایت خودشان گرفتند و خیلی هم اصرار داشتند که دکتر مصدق از اجرای حکم اعدام او که از دادگاه صادر شده بود خودداری کند و قنات آبادی هم در اینباره که پولی از او گرفته بود، خیلی اقدام کرد ولی مصدق زیر بار نرفت و آن حکم در مورد آن شخص به مورد اجرا گذاشته شد. او هم در همین زمینهها بود و همچنین آن توطئهای که نسبت به مرحوم دکتر حسین فاطمی شد که به دنبال همین عملیات فدائیان اسلام بود.
س- ولی موضوعی که اینجا هست دخالت آیتالله کاشانی در این جریان است. آیتالله کاشانی با شاه در ارتباط بود، در این تردیدی نیست. ولی در عین حال، با فدائیان اسلام هم در ارتباط بود. میدانید خلیل طهماسبی بعد از آزادی که مطابق رأی مجلس هفده بود به ملاقات کاشانی رفت ولی دکتر مصدق حاضر نشد او را بپذیرد. بنابراین، نشان میدهد که کاشانی هم با فدائیان اسلام و هم با دربار در ارتباط بوده است.
ج- فدائیان اسلام با مصدق میانه خوبی نداشتند.
س- ولی با کاشانی ارتباط داشتند.
ج- بلی. با کاشانی خیلی مرتبط بودند. بعداً میرسیم و صحبت میکنیم که کاشانی خودش هم تا حد زیادی از آنها میترسید.
س- بفرمایید.