برگه:هم‌آهنگی موسیقی روح‌الله خالقی.pdf/۷

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
ث

ایرانی علاقمند است باید در صدد تکمیل و اصلاح آن برآید نه اینکه آنرا حقیر و کوچک شمرده فراموشش کند.

اروپائیان موسیقی را بر مبنای علمی گذارده و اختراعات شگرفی درین فن کرده‌اند. البته ما هم که طالب این فن هستیم باید از نتیجهٔ تجربیات آنها استفاده کنیم. راههایی را که برای تکمیل این فن پیدا کرده‌اند باید بخوبی فرا گیریم و پس از آنکه خوب ورزیده و کارآزموده شدیم سعی کنیم موسیقی خودمان را هم بهمان صورت در آوریم و طوری این دو موسیقی را بهم بیامیزیم که لطف و ملاحت موسیقی ملی ما از بین نرود و شخصیت خود را از دست ندهد ولی بر جلوه و رونق آن افزوده شود.

برای این کار هر کس باید بسهم خود قدمی بردارد و تا ممکن است فنون مختلف موسیقی را در دسترس هموطنان خود بگذارد تا در حقیقت بموسیقی میهن خویش خدمتی بسزا کرده باشد.

نگارنده پس از آنکه بخش اول کتاب نظری بموسیقی را در سال ۱۳۱۶ و بخش دوم آن را در سال ۱۳۱۷ انتشار داد و در دسترس اهل فن گذارد، آرزو میکرد که بتواند رشته‌ای دیگر ازین فن را که کاملا برای ما تازگی دارد و تا کنون درین باب کتابی بزبان فارسی بچاپ نرسیده است تقدیم اهل فن نماید.

زمانی که در مدرسهٔ موسیقی دولتی سابق و هنرستان موسیقی تدریس می‌کردم یکی از رشته‌های موسیقی را که بآن علاقهٔ بسیار داشتم و درس میدادم موضوع همین کتاب یعنی هم‌آهنگی موسیقی بود و در آن موقع