برگه:شرح حال رجال ایران در قرن ۱۲ و۱۳ و ۱۴ هجری، جلد ۱.pdf/۹۹

از ویکی‌نبشته
این برگ نمونه‌خوانی شده ولی هنوز هم‌سنجی نشده‌است.
۹۶
رجال ایران

۱۳۲۴ ه‍. ق.) منشی او بود که ملقب به دبیر حضور شد. در سال ۱۳۲۴ ه‍. ق. که میرزا تقی‌خان مجدالملک وزیر داخله که وزارت رسائل نیز در اداره او بود دبیر حضور خواهرزاده خود را بسمت وزیر رسائل[۱] تعیین نمود و بمناسبت شغلش لقب او دبیر حضور و بعد ملقب به وزیر حضور شد[۲] و در اوایل مشروطیت ملقب به قوام‌السلطنه گردید ترقیات او و برادر بزرگترش

احمد قوام

حسن وثوق (وثوق‌الدوله) از آغاز مشروطیت شروع میشود و هر دو برادر را باید از فرآورده‌ها و محصولات دوره مشروطیت بشمار آورد[۳].

در دوره مشروطیت پس از فتح تهران (۱۳۲۷ ق.) بواسطه حسن توجه حاج علیقلی خان سردار اسعد بختیاری بوی معاون وزارت کشور شد و بعد همینطور پشت سر هم در وزارتخانه


  1. وزیر رسائل در اینجا یعنی رئیس دفتر وزارت کشور.
  2. اولین کسی که در ایران بلقب وزیر حضوری نائل شد فرخ خان کاشی امین‌الملک بود که بعد از بازگشت از فرانسه در سال ۱۲۷۵ ق. و بستن آن قرارداد بسیار ننگین با دولت انگلستان که تمام موادش بزیان ایران بود بلقب مزبور که در آن زمان بمعنای وزارت دربار بود ملقب گردید و بعد لقب مزبور تعلق گرفت به علی رضاخان عضدالملک با این تفاوت که کلمه همایون هم در آخر آن اضافه شده بود و میگفتند عضدالملک وزیر حضورهمایون.
  3. فرمان مشروطیت که از طرف مظفرالدینشاه در تاریخ چهارم جمادی الثانیه ۱۳۳۴ ق. (۱۴ مرداد ۱۲۸۷ خورشیدی برابر با پنجم اوت ۱۹۰۶ میلادی) صادر و اعطاء شده است بخط خوش میرزا احمدخان دبیر حضور میباشد.